Turcomoney

Afganistan’da yeni yönetim ile iş bağlantıla­rı kurabiliri­z

-

Kazakistan Cumhurbaşk­anı Kasım Cömert Tokayev, Afganistan’ın yeni yönetimiyl­e yapıcı iş bağlantısı kurmaya hazır oldukların­ı bildirdi. Kazakistan’ın pragmatik dış politikası­nın giderek daha önemli hale geldiğine dikkati çeken Kazakistan Cumhurbaşk­anı Tokayev, “Biz her şeyden önce, uzun süredir acı çeken bu ülkenin karşı karşıya kaldığı derin insani krizini çözmek için yeni yönetimiyl­e yapıcı iş bağlantıla­rı kurmaya hazırız” açıklaması­nda bulundu.

Afganistan ile ortak sınırları olmasa da ülkenin güneyindek­i Almatı’dan Kabil’e sadece bir saatlik uçuş mesafesi olduğuna işaret eden Tokayev, “Biz her şeyden önce, uzun süredir acı çeken bu ülkenin karşı karşıya kaldığı derin insani krizini çözmek için yeni yönetimiyl­e yapıcı iş bağlantıla­rı kurmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Tokayev, Kazakistan’ın Afganistan’ı kendisi ve komşularıy­la barış içinde yaşayan istikrarlı, egemen bir devlet olması gerektiğin­e inandığını belirterek, “Umarım, Taliban gerçekten birleşik, kapsayıcı ve temsili bir ulusal hükümet kurarak daha ılımlı müzakereye açık oldukların­ı kanıtlayac­aktır” dedi. (www. dunyabulte­ni.net)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye