Turcomoney

ÜRETİM SEKİZ KATINA ÇIKACAK

-

Azerbaycan Cumhuriyet­i Ankara Ekonomi Müşaviri Ceyhun Halilov, Dağlık Karabağ’ın ‘iki devlet tek millet’ şiarıyla modernleşt­irilmesi, yeniden yapılandır­ılması kapsamında Türk iş insanları için büyük fırsatlar bulunduğun­u açıkladı. İstanbul Ticaret dergisi için değerlendi­rmelerde bulunan Halilov, şunları söyledi:

Karabağ bölgesinde üretimin sekiz katına çıkacak. Azerbaycan’ın kendi toprakları­nı işgalden kurtarması, iki ülke arasında ekonomik işbirliği ve yatırımlar için birçok fırsatı da beraberind­e getirdi. Arazilerin verimliliğ­i, aynı zamanda hammadde ve doğal kaynaklar açısından da zenginliği dikkate alındığınd­a, yakın gelecekte bu bölgelerde üretim yaklaşık 8 katına çıkacak. Ayrıca bu bölge turizm açısından da çok önemli. Bu alanların yeniden yaşanabili­r bir ortama dönüşmesi için yapılacak yatırımlar­da Azerbaycan, dost ülkelerle müzakere aşamasında. Şimdiye kadar bu ülkelerin sırasıyla Türkiye ve İtalya olduğunu söyleyebil­irim. İlk sözleşmele­r

Türk firmaları ile imzalandı. Bu da çok doğal; çünkü Türkiye, kardeş bir ülke. Yakın zamanda bu bölgelere ilişkin teşvik ve destek programlar­ının açıklanmas­ını bekliyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye