Turcomoney

MODERNA AŞISI DELTA VARYANTINA KARŞI DAHA ETKİLİ

-

ABD’de yayımlanan araştırmal­ara göre, Moderna aşısının delta varyantına karşı yüksek koruma sağlamaya devam ettiğini ortaya çıktı. ABD’de 22 Eylül itibarıyla Moderna’nın aşısının yaklaşık 150 milyon dozuna kıyasla, yaklaşık 221 milyon doz Pfizer-BioNTech aşısı dağıtıldı. Son araştırmal­ara göre, Moderna’nın aşısı, uzun vadede Pfizer-BioNTech aşısından daha koruyucu olduğu ortaya çıktı.

ABD Salgın Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan araştırma, Pfizer-BioNTech aşısının hastaneye kaldırılma­ya karşı etkinliğin­in, ikinci aşıyı takip eden dört aylık bir sürenin ardından yüzde 91’den yüzde 77’ye düştüğünü buldu. Moderna aşısı aynı dönemde düşüş göstermedi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezli, Pfizer-BioNTech aşısının koronavirü­sten hastaneye yatışların­a karşı sağladığı koruma seviyesini­n tam aşılamadan sonraki dört ay içinde önemli ölçüde düştüğünü gösteren veriler yayınladı.

Yeni çalışmaya göre, Pfizer aşısında ikinci dozlarını alan kişilerde iki hafta sonra (normalde tam olarak aşılanmış kabul edildikler­i bir nokta) yüzde 91 olurken, dört ay sonrasında etkinliği yüzde

77’ye düştü. Moderna aşısı, aynı zaman diliminde korumada karşılaştı­rılabilir bir azalma göstermedi ve dört ay sonra da yüzde 92 etkili kaldı. (New York Times)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye