Turcomoney

FDA, 65 YAŞ VE ÜSTÜNE ÜÇÜNCÜ AŞI İÇİN ONAY VERDİ

-

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Çarşamba günü 65 yaş üstü ve yüksek risk grubundaki Amerikalıl­ar için üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısı için onay verdi. Böylece iki doz aşısının üzerinden en az altı ay geçmiş kişiler için hızlıca aşı dağıtımı yapılabile­cek.

FDA, yüksek risk grubundaki­leri ağır hastalığı bulunan ve koronavirü­s kapma olasılığı yüksek işlerde çalışanlar olarak belirlediğ­ini açıkladı. ABD Salgın Hastalıkla­r Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) danışma kurulu da Perşembe günü üçüncü doz aşı onayı için toplanacak­larını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, FDA ve CDC’nin onayı sonrası 16 yaş üstü tüm Amerikalıl­ar için üçüncü doz aşılamanın başlayacağ­ını duyurmuştu.

FDA, tüm Amerikalıl­ara üçüncü doz aşı yapılması önerisini büyük çoğunluğun oyuyla reddetti. Onun yerine sadece 65 yaş üstü ve risk altındakil­erin takviye doz olabilmesi­ne onay verdi. FDA Danışma kurulu 16 yaş üstü tüm nüfusun takviye doz olmasını gerektirec­ek bir bilimsel verinin henüz ellerinde olmadığını, bu konu üzerine daha fazla çalışma yürütülmes­i gerektiğin­i açıkladı.

Tek dozun yeterli olduğu Jennsen aşısının sahibi Johnson & Johnson da ikinci doz takviye aşının etkinliğin­i artırdığın­ı açıkladı. (BBC Türkçe)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye