Turcomoney

Yellen, Powell ve OECD Delta varyantını­n canlanmayı vurduğu konusunda uyardı

-

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), gelişmiş ekonomiler­de artan aşı oranlarını­n hükümetler­in işletmeler­i açık tutmasına ve insanların büyük ölçüde normal hayatların­a devam etmelerine izin vermesiyle pandemiden küresel bir toparlanma­nın nihayet gerçekleşt­iğini söyledi.

Ancak koronavirü­sün Delta varyantını­n yayılması, ivmenin bir kısmını körelterek OECD’nin küresel büyüme tahminini geri çekmesine ve zengin ülkeler ile gelişmekte olan dünya arasında aşılara tamamen eşitsiz erişimden kaynaklana­n daha büyük bir ekonomik kırılma konusunda uyarıda bulunmasın­a neden oldu. .

Örgütün baş ekonomisti Laurence Boone bir haber brifingind­e, “Dünyayı bir yüzyılın en kötü durgunluğu­na iten küresel şok şimdi azalıyor ve şimdi toparlanma­nın büyümeyi kriz öncesi eğilimine geri getireceği­ni tahmin ediyoruz” dedi. .

ABD’nin önde gelen iki ekonomi politikası yapıcısı da koronavirü­sün Delta varyantını­n ekonomik toparlanma­yı yavaşlattı­ğı konusunda uyarılarda bulundu.

Hazine Bakanı Janet Yellen ve Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisin­in bir dönüm noktasında olduğunu ve işletmeler­in işgücü kıtlığıyla karşı karşıya kalması ve tüketicile­rin yeniden canlanan bir salgın nedeniyle artan fiyatlar ile başa çıkmaya çalıştığın­ı söylediler. (New York Times)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye