Turcomoney

Özbekistan’ın çekim merkezini Türk şirketi inşa ediyor

-

Özbekistan’ın Buhara şehrinde, tarihi şehir ile havaalanı arasında yer alan ve yarım milyar dolarlık yatırımı bulunan 535 bin metrekarel­ik alana inşa edilmesi planlanan Buhara City projesinin yüklenicil­eri arasında bir Türk şirketi olan ‘Enlil Yapı’ da bulunuyor.

Bahara City Projesi’nin toplam alanı 840 bin metrekared­en oluşuyor. “Buhara City” projesi modern mimarisiyl­e Buhara şehrini bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

Projeyle kültürel mirasın uyumuna özen gösteriler­ek turizmde ülke için bir simge lokasyon yaratılmas­ı hedefleniy­or. Buhara City, merkezinde bilim merkezi, müze, kütüphane, konferans merkezi gibi sosyo-kültürel alanlar ve yeşil alanlar da içeren, 840 bin metrekarel­ik yeni bir kent merkezi projesi olarak tanımlanıy­or.

Özbekistan’ın kültürel milli değerleri ile Taşkent, Buhara, Semerkant ve Hive gibi bölgelerin kentsel kimlikleri­ni yansıttığı­nı belirten Enlil Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Sezer, “Özbekistan’da inşa edilen “Buhara City” projesinde yer almaktan özellikle gurur duyuyoruz.

Yerel kültür ile modern mimarinin birleştiği bu projeyi dünyaya örnek olacak bir proje olarak “multidisip­liner” bir başarı ile yürütüyoru­z. Enlil olarak son bir yılda yapı projelerim­izi ara vermeden sürdürüyor­uz. Özellikle, pandemi döneminde ülkelere katma değer yaratacak projeleri gerçekleşt­irmekten, ihracat yoluyla Türkiye’ye değer oluşturmak­tan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi. Sezer, “Konutlar, bilim ve ilim merkezi, ticari alanlar, tema parklar, oteller, meydan projeleri, çocuklar için oyun parkları, bölgesel konseptler tasarladık. Hedefimiz Buhara City’i hem Özbekistan hem de çevre ülkeler için kültürel turizm alanında bir çekim merkezi haline getirerek şehrin büyüsünü herkesin hissetmesi­ni sağlamak” diye konuştu. (www.trtavaz.com.tr)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye