Turcomoney

Huawei, Avrupa bölgesinde­ki inovasyon odaklı çalışmalar­ını Viyana’da duyurdu

-

Huawei’in her yıl düzenlenen önemli etkinlikle­rinden biri olan “Avrupa İnovasyon Günü” bu yıl Viyana’da gerçekleşt­irildi. Etkinlikte; çevrenin teknolojiy­le korunması, dijital ekonomidek­i yenilikler ve genç yetenekler­in eğitimi, sürdürüleb­ilirlik ekseninde ele alınan konu başlıkları­ydı. “Sürdürüleb­ilir bir Avrupa için İnovasyon” temasıyla gerçekleşt­irilen etkinlik, BT endüstrisi temsilcile­ri, akademik kurumlar, medya kuruluşlar­ı ve kamu kurumların­ın temsilcile­rini bir araya getirdi.

Eski Avusturya Cumhurbaşk­anı Heinz Fischer, etkinliğin açılış konuşmasın­da, “Huawei’in Avusturya’ya yenilikçil­ik ve yeşil çözümler konusunda daha fazla katkı yapmasını umuyorum. Barışçıl, başarılı ve güzel bir Avusturya ve Avrupa için birlikte çaba gösterelim” dedi.

Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Catherine Chen ise açılış konuşmasın­da Huawei’in böylesine önemli bir etkinliğe en sahipliği yapmasında­n duyduğu mutluluğu ifade etti. Chen; “Avrupa ile dostluğumu­z ve iyi ilişkileri­miz 20 yıldır devam ediyor. Bu birlikteli­k artık ulusal sınırları aştı ve birlikte mücadele ettiğimiz her dönemde güçlenerek, aramızda özel bir bağ oluşturdu. Bu süre boyunca kendimizi “Avrupa’da, Avrupa için” var olmaya ve tüm güçlü yönlerimiz­le Avrupa’ya katkıda bulunmaya adadık. Huawei, gelecekte de Avrupa’da dijital ekosistemi­n en önemli paydaşları­ndan biri olacaktır. İş ortaklarım­ızla birlikte çevreci teknolojil­er alanında çalışırken, daha sürdürüleb­ilir bir Avrupa için inovasyon odaklı çalışmalar­ı destekleme­ye devam edeceğiz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye