Turcomoney

GOOGLE KISA SÜRELİĞİNE DE OLSA 2 TRİLYON DOLARLIK OLDU

-

Tesla bir trilyon doları aşarken, Google’un çatı şirketi Alphabet’in piyasa değeri tarihte ilk kez 2 trilyon dolar seviyesini geçti. Ancak Alphapet’in piyasa değeri bu kritik noktada sürekli olmadı ve 26 Kasım’da 1 trilyon 891 milyar dolar seviyesind­en kapandı.

Kısa süreli de olsa Elitler Kulübü diye bilinen ve piyasa değeri 2 trilyon doları geçen şirketleri­n arasına katılan Alphabet’in Apple ve Microsoft’un bulunduğu 2 trilyon dolar kulübünde tekrar yerini alması muhtemel... Apple bu yılın Nisan ayında, Microsoft ise Haziran ayında 2 trilyon dolara ulaştı. Bu teknoloji şirketleri­nin yanında Suudi petrol devi Saudi Aramco’nun değeri de 2 trilyon doları aşıyor.

Alphabet’in yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 41 artarak 65,1 milyar dolara çıkmıştı. Şirket, 2020’nin aynı döneminde 46,2 milyar dolar gelir açıklamışt­ı. Arama devinin ana kuruluşu, 14 yılın en yüksek çeyreklik gelir artışını kaydetti. Alphabet’in net kârı da üçüncü çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 68,4 artışla 18,9 milyar dolara yükseldi. Alphabet, geçen senenin üçüncü çeyreğinde 11,2 milyar dolar net kâr elde etmişti. Google Search kârını 35,8 milyar dolardan 37,9 milyar dolara çıkardı. Youtube ise geçtiğimiz çeyrekte 7,2 milyar dolar gelir elde etti.

Büyük teknoloji şirketleri­nin pandemi boyunca büyüdükler­i gözlemleni­yordu. Ofisten çalışma düzeninin yerini uzun bir süreliğine uzaktan ve bulut sistemleri üzerinden çalışma modeline bırakması Google gibi şirketleri etkiledi. Google özellikle bulut depolama üyelikleri ve dijital reklamlar kaynaklı gelirlerin­i artırdı.

Alphabet, Apple ve Microsoft’un dahil olduğu 2 trilyon dolarlık şirketler grubuna dahil olmak üzereyken piyasa değerinin tekrar düşmesi sonucu durumunu koruyamadı. 1,98 trilyon dolarlık piyasa değeri ile bu gruba dahil olmaya çok yakın olan Alphabet’i 1,7 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Amazon izliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye