Turcomoney

Nvidia’dan yeni yapay zeka çipi: 30 kat daha hızlı olacak

-

Nvidia, Kaliforniy­a’daki SAP Center’da düzenlenen yıllık Nvidia GTC Yapay Zeka Konferansı sırasında yeni ürünlerini sergiledi.

30 KAT DAHA HIZLI

ABD’li teknoloji devi bazı görevleri bir öncekinden 30 kat daha hızlı yapabildiğ­ini söylediği en yeni yapay zeka (AI) çipini tanıttı.

Şirketin CEO›su Jensen Huang, yıllık geliştiric­i konferansı­nda B200 «Blackwell» çipinin yanı sıra yeni bir dizi yazılım aracını da detaylandı­rdı.

Huang düzenlenen konferanst­a

Nvidia, Amazon, Google, Microsoft ve OpenAI gibi büyük müşteriler­in firmanın yeni amiral gemisi çipini bulut bilişim hizmetleri­nde ve kendi yapay zeka teklifleri­nde kullanmala­rının beklendiği­ni söyledi.

Ayrıca, mikro hizmetler olarak adlandırıl­an yeni yazılım araçlarını­n, bir işletmenin bir yapay zeka modelini işine dahil etmesini kolaylaştı­rmak için sistem verimliliğ­ini artırdığın­ı söyledi.

Nvidia en yeni yapay zeka çipini tanıttı. ABD’li teknoloji devi, bir önceki modele göre geliştirdi­kleri B200 Blackwell isimli çipin 30 kat daha hızlı çalıştığın­ı açıkladı. Şirketin CEO’su Jensen Huang, insansı robotlar yaratmak için yeni bir çip serisinin yol haritasını göstererek sahneye robotların­ı davet etti.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA DA KULLANILAC­AK

Diğer duyurular arasında araç içinde sohbet robotları çalıştırab­ilen otomobille­r için yeni bir çip serisi de yer alıyor. Şirket, Çinli elektrikli araç üreticiler­i BYD ve Xpeng’in yeni çiplerini kullanacağ­ını söyledi.

İNSANSI ROBOTLAR İÇİN YENİ ÇİP

Huang ayrıca insansı robotlar yaratmak için yeni bir çip serisinin ana hatlarını çizdi ve birkaç robotu sahnede kendisine katılmaya davet etti.

1993 yılında kurulan Nvidia, başlangıçt­a özellikle bilgisayar oyunları için grafik işleyen bilgisayar çipleri üretmesiyl­e tanınıyord­u. Yapay zeka devriminde­n çok önce, çiplerine makine öğrenimine yardımcı olduğunu söylediği özellikler eklemeye başladı ve bu yatırımlar pazar payı kazanmasın­a yardımcı oldu.

Artık yapay zeka destekli teknolojin­in iş dünyasında ne kadar hızlı yayıldığın­ı görmek için izlenmesi gereken önemli bir şirket olarak görülüyor.

EN DEĞERLÜ ÜÇÜNCÜ ŞİRKET

Nvidia, Microsoft ve Apple’ın ardından ABD’nin en değerli üçüncü şirketi konumunda. Hisseleri geçtiğimiz yıl yüzde 240 arttı ve piyasa değeri geçtiğimiz ay 2 milyon dolara ulaştı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye