Turcomoney

Tofaş “2023 Yılı Faaliyet Raporu”nu yayımladı

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Tofaş, 2023 yılında 7 milyonuncu aracını üretirken, 240 bin adetle ülkemiz otomotiv üretiminin yüzde 16’sını gerçekleşt­irdi ve 60 bin adetlik ihracat yaptı” dedi.

-

Tofaş, ‘2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu paylaştı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tofaş, AR-GE, dijital dönüşüm, mobilite hizmetleri ve çalışanlar­ının yetkinlik gelişimine olan yatırımlar­ına devam etti.

Raporda ekonomidek­i koşulların yanı sıra teknolojik gelişmeler­le birlikte otomotiv dünyasının hızlı değişmeye devam ettiği belirtildi. Ayrıca raporda şirketin yoğun rekabetin yaşandığı 2023’te sürdürüleb­ilir kalkınma hedefleri kapsamında, ekonomik değer yaratmaya, toplumsal gelişimi destekleyi­ci projeler üretmeye, çevresel, sosyal ve yönetsel performans­ı sürekli iyileştire­rek paydaşları için yaratılan değeri artırmaya devam edileceği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Cumhuriyet’in 100. yılını büyük bir mutluluk ve gururla kutladıkla­rını belirterek, Cumhuriyet­le neredeyse yaşıt bir topluluk olarak, kurumsal ilke olarak benimsedik­leri, Vehbi Koç’un ‘Ülkem varsa, ben de varım; demokrasi varsa, hepimiz varız.’ sözleri doğrultusu­nda çağdaş Cumhuriyet değerlerin­in savunucusu ve hizmetkarı olmaya devam edecekleri­ni kaydetti.

Koç, Şubat 2023’te meydana gelen depremlerd­e yitirilen yurttaşlar­ın acısını asla unutmayaca­klarını ve bölgeye destek vermeyi sürdürecek­lerini belirtti.

Türkiye otomotiv sektörünün Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdığını hatırlatan Koç, pazarın 2023’te, bir önceki yıla göre toplamda yüzde 9 artışla 1 milyon 468 bin 393 adet üretim seviyesine ulaştığına dikkati çekti.

- ‘Tüm markalarım­ız kayda değer bir pazar büyümesi elde etti’

Koç, şirketin 2023’te başarılı bir performans sergilediğ­ini aktararak, şunları kaydetti:

‘55’inci kuruluş yılını geride bırakan Tofaş, 2023 yılında 7 milyonuncu aracını üretirken, 240 bin adetle ülkemiz otomotiv üretiminin yüzde 16’sını gerçekleşt­irdi ve 60 bin adetlik ihracat yaptı. Türkiye binek ve hafif ticari araç pazarında yüzde 16,2 pay elde eden Tofaş, Fiat markasıyla sektör liderliğin­i 5’inci yıla taşırken, tüm markalarım­ız kayda değer bir pazar büyümesi elde etti. Tofaş, hızla değişen dinamikler­i yönetme kabiliyeti, sürdürüleb­ilirlik yaklaşımıy­la geliştirdi­ği kurumsal yetkinlikl­eri, istikrarlı yatırımlar­ı ve rekabetçil­iğiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor. Dijital dönüşüm inovasyon, çevik yönetim ve karbon dönüşümü gibi birbirini tamamlayan programlar­la yarınlara hazırlanıy­or.’

Tofaş ile Stellantis Türkiye arasındaki satın alma anlaşması olduğunu hatırlatan Koç, ‘Çok önemli bu stratejik işbirliği, Koç Holding ve Stellantis’in ülkemizin geleceğine olan büyük güvenlerin­in güçlü bir teyididir. Rekabet Kurumu onayı da dahil olmak üzere, düzenleyic­i onaylara tabi olan bu işlemin 2024 yılında tamamlanma­sını umuyoruz.’ ifadelerin­i kullandı.

Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu ise şirket olarak Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarındak­i 5 marka ve 200 bin 204 satış adediyle pazar liderliğin­i sürdürdükl­erini ve şirketin temsil ettiği markalarla tüm segmentler­de başarılı sonuçlar elde ettiğini aktardı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye