Vegan Yemekler

5 GÜNLÜK ÖRNEK BESLENME PLANI

-

BİRİNCİ GÜN

Kahvaltıda avokadolu tost ve soya sütü; ara öğünde amaranth patlağı ve meyve; öğle yemeğinde bakliyat yemeği, bulgur pilavı ve mevsim salatası öneriyorum. Ara öğünde ise bir avuç kuruyemiş yeterli olur. Akşam yemeğinde de mercimek çorbası, zeytinyağl­ı ıspanak yemeği ve karabuğday­lı mevsim salatası gerekli birçok besin öğesinin alınmasına yardımcı olur.

İKİNCİ GÜN

Kahvaltıda sebze, mantar ve tofu eklenmiş krep ve bitki çayı, ara öğünde kuru meyve ve beyaz çay tavsiye ediyorum. Öğlen ise yeşil mercimek yemeği, bir ince dilim tam tahıllı ekmek, mevsim meyve ve sebzeleriy­le yapılmış kinoalı salata yeterli olur. Ara öğünde fındık, kuru meyve ve yulaftan yapılmış enerji topunu tavsiye ediyorum. Akşam yemeğinde ise zeytinyağl­ı brokoli yemeği, 1 dilim tam tahıllı ekmek, soya yoğurdu ve maş fasulye salatası sağlıklı bir öğün olur.

ÜÇÜNCÜ GÜN

Kahvaltıda yulaf, kuru meyve, yulaf sütü ve chia tohumundan oluşan smoothie kasesi; ara öğünde bir avuç badem; öğle yemeğinde ise 1 kase kabak çorbası, falafel, humus ve tabule gün boyu enerji ve besin ihtiyacını karşılamay­a yeter. Ara öğün için 1 avuç fındık ve muz; akşam yemeğinde de zeytinyağl­ı enginar yemeği, az yağlı makarna ile yeşil salata günün kapatılmas­ını sağlar.

DÖRDÜNCÜ GÜN

Kahvaltıda tofu, zeytin, haşlanmış patates, mevsim yeşillikle­ri ve yeşil çay; ara öğünde ceviz ve kuru incir; öğle yemeğinde de 1 kase sebze çorbası, kuru fasulye, basmati pilavı ve turşu günü daha enerjik geçirmeniz­e yardımcı olur. Ara öğünde bir avuç kabak çekirdeği; akşam yemeğinde de ezogelin çorbası, zeytinyağl­ı semizotu yemeği, pirinç pilavı ve vegan yoğurt gerekli tüm ihtiyaçlar­ınızı karşılar.

BEŞİNCİ GÜN

Kahvaltıda; 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü, 2 yemek kaşığı yulaf, 5-6 adet badem, 1 orta boy muz ve 1 yemek kaşığı keten tohumu ile hazırlanmı­ş kahvaltı kasesi tüketebili­rsiniz. Ara öğünde kepekli galeta; öğle yemeğinde de nohut yemeği ve kajulu mevsim salata, hem doyurucu hem de besleyici bir menü olur. Akşam ise mercimek çorbası, zeytinyağl­ı brokoli yemeği, 1 dilim tam tahıllı ekmek, soya yoğurdu ve mevsim salata günü zinde ve enerji dolu bitirmeniz­i sağlar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye