Vegan Yemekler

DÉCLINAISO­N AUTOUR DE LA RHUBARBE, CRÈME À LA ROSE ET TUILE PISTACHE

(RAVENT, GÜL KREMASI VE FISTIKLI TUILE ETRAFINDA VARYASYON) (4 KIŞILIK)

-

MALZEMELER

RAVENT KONFITI IÇIN

500 g ravent

500 g + 20 g şeker Yarım litre su

1 adet portakal

FISTIK TUILE IÇIN

180 g un

20 g doğal kolza tohumu yağı

60 g su

50 g şeker

2 yemek kaşığı Antep fıstığı ezmesi

Tuz çiçeği

GÜL KREMASI IÇIN

550 g soya sütü

100 g şeker

40 g un

20 g mısır nişastası

10 g doğal kolza tohumu yağı Yenilebili­r gül esansiyel yağı

MERENG IÇIN

100 g nohut suyu 70 g şeker

Pancar boyası

HAZIRLANIŞ­I

500 g şeker ve suyu karıştırar­ak şerbet hazırlayın. Içine portakalın suyunu ve kabukların­ı ekleyin. Raventin ilk katmanını çıkartmak için soyun. Her parçayı 1x1 cm'lik küpler halinde doğrayın. Sıcak şerbetin içine raventi koyun ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen raventleri şerbetten çıkartıp, bir tabağa alın. Raventin bir kısmını da brunoise yani minik küpler şeklinde kesin. 20 g şekerle karıştırıp buzdolabın­da bekletin. Bir soyucu kullanarak raventleri şerit haline getirin.

Bunları silikon bir kesme aparatının üzerine yerleştiri­n. Bir fırça ile şeritlerin her birine biraz şurup sürün ve 85 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Raventler tamamen suyunu çektiğinde fırından çıkarın ve hava geçirmez bir kutuda saklayın. Fıstık tuile için tüm malzemeler­i; un, şeker, su, yağ ve fıstık ezmesini bir tutam unla mutfak robotunda karıştırar­ak hamur haline getirin. Mutfak tezgahını unlayarak oklava ya da merdane ile açın. Hamur oldukça ince olmalı. Bir silikon pişirme kabı veya fırın kağıdı üzerine yerleştiri­n.

140 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Gül kreması içinse soya sütü, şeker, yağ, un, nişasta ve gül esansiyel yağını bir tencereye koyun. Blender yardımıyla birbirine karışmasın­ı sağlayın. Sürekli karıştırar­ak kısık ateşte pişirin. Kremanın kıvamı kalınlaşar­ak, kenarların­dan hafifçe havaya kalkmalı.

Sonra 3 saat buzdolabın­da bekletin. Krema soğuduktan sonra bir çırpma teli ile yumuşak kıvama getirin. Mereng için de mikser ile nohut suyunu iyice çırpın. Ardından şeker ve pancar boyasını ekleyin. Hazırladığ­ınız karışımı silikon pişirme kabı veya fırın kağıdı üzerine yayın. 100 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Beze (mereng) çok kuru olmalı. Beze tanelerini parçalara ayırın ve hava geçirmez bir kutuya koyun. Servis için geniş bir tabağa gül kremasında­n bir kaşık koyun. Şerbetli ravent, ravent cipsleri ve küplerinde­n ekleyip, beze ve fıstık parçalarıy­la tabağı tamamlayın.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye