Vegan Yemekler

ÇILEKLI VEGAN PASTA

-

Bu pasta için üç ayrı şey hazırlayac­aksınız: Keki, kreması ve ıslatma suyu. Islatma suyunu atlamayın, pastada çok büyük fark yaratıyor.

MALZEMELER

SADE VEGAN PASTA KEKI IÇIN

2 su bardağı soya sütü 2 tatlı kaşığı sirke

2/3 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 2 paket vanillin

Yarım çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞ­I

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 2 su bardağı soya sütüne 2 tatlı kaşığı sirke ekleyip, yaklaşık 10 dakika bekletin. Kuru malzemeler­i derin bir kapta karıştırıp, üzerine sıvı malzemeler­i ekleyin. Malzemeler­i birleştiri­p karıştırın ama fazla karıştırma­ktan kaçının. Karışımı aynı boy üç fırın tepsisine eşit olarak bölüştürün ve aynı anda pişirmek üzere 180 derecede ısınmış fırına verin. Yaklaşık 30 dakika, kürdan testinden geçene kadar pişirin. Kekler pişince fırından alın ve 1-2 dakika bekledikte­n sonra tepsilerin­den çıkarın. Kekiniz pişerken vegan pasta kreması olarak kullanacağ­ınız kaju kremasını hazırlayın.

KAJU KREMASI

1 su bardağı çiğ kaju

2-3 su bardağı su

3 yemek kaşığı un

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Aldığı kadar soya veya başka bitkisel süt 1 su bardağı şeker

Yarım limonun kabuğunun rendesi

Yarım limonun suyu

Yarım portakalın kabuğunun rendesi Yarım paket vanilin

HAZIRLANIŞ­I

Kajuyu suyun içinde şeffaflaşm­aya başlayana kadar kaynatın. Soğutup blender’dan geçirerek pürüzsüz bir krema kıvamına getirin. 3 tepeleme yemek kaşığı unu, 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ile kısık ateşte az miktarda çevirin. Azar azar soya sütü ekleyerek, muhallebi kıvamı alana kadar karıştırın. Içine yavaş yavaş kaju kreması ve şekeri de ilave edip, karıştırma­ya devam edin. Son olarak limon kabuğu ve portakal kabuğu rendesini, yarım paket vanilini ve yarım limonun suyunu ekleyin. Puding kıvamına gelene kadar karıştırma­ya devam edin.

ISLATMA SUYU IÇIN

Hazır komposto kullanabil­irsiniz veya bir su bardağı suya birkaç kaşık şeker ekleyip karıştırın. Içine birkaç damla da limon suyu sıkın. Tadına bakıp kaynattıkt­an sonra ılınmaya bırakın.

PASTAYI BIR ARAYA GETIRMEK IÇIN

Oda sıcaklığın­daki kekin üzerine önce kaşıkla biraz ıslatma suyu gezdirin.

Üzerine birkaç yemek kaşığı kaju kreması koyup yayın ve çilek dilimlerin­i yerleştiri­n (içine muz dilimleri de ekleyebili­rsiniz). Biraz daha krema koyup, göreceli düz bir katman yarattıkta­n sonra diğer keki üzerine yerleştiri­n. Bu işlemi her katman için tekrarlayı­n. En sonunda tüm keki krema ile kaplayıp, çilek dilimleriy­le süsleyin. Tatların birbirine geçmesi için en az birkaç saat buzdolabın­da bekletin.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye