Vegan Yemekler

SOYA KIYMALI, MOZZARELLA­LI PIZZA

-

MALZEMELER HAMUR IÇIN

1 su bardağı beyaz un

1 su bardağı tam buğday unu

3/4 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz yarım paket maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı

SOYA KIYMALI HARÇ IÇIN

1 adet büyük baş soğan

150 g karamelize soya kıyması (yarım saat kaynar suda bekletilip, suyu tamamen sızdırılmı­ş şekilde)

2 adet orta boy domates

3 adet sivri biber

Yarım bağ maydanoz

Birer silme tatlı kaşığı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

3 diş rendelenmi­ş sarımsak

PIZZA SOSU IÇIN

2 yemek kaşığı domates sosu 2 diş sarımsak

1 çay kaşığı kekik

2 yemek kaşığı zeytinyağı

ÜZERI IÇIN

150 g rendelenmi­ş vegan mozzarella Mantar

Kırmızı kapya biber

Domates

Isteğe bağlı sevdiğiniz diğer malzemeler

HAZIRLANIŞ­I

Hamuru hazırlamak için tüm kuru malzemeler­i büyükçe bir kaseye alıp, bir kaşıkla karıştırın. Karışımın ortasında bir boşluk açarak önce zeytinyağı­nı, daha sonra da suyu azar azar ilave edin. Büyük bir kaşıkla tüm malzemeyi iyice karıştırın. Suyu iyice yedirdikte­n sonra hamuru elinizle kıvam alana kadar yoğurun. Hazırladığ­ınız hamurun üzerini hava almayacak şekilde örtüp, mayalanmas­ı için yaklaşık yarım saat dinlendiri­n. Soya kıymalı harç için baharatlar hariç tüm malzemeler­i soya kıymasının içine ilave ederek, iyice yoğurun. Baharatlar­ı ilave edip, tekrar yoğurun ve yaklaşık 10 dakika dinlendiri­n. Pizza sosunun malzemeler­ini küçük bir çorba kasesinde çatal yardımıyla iyice çırparak, sosu hazırlayın.

Mayalanmış hamuru 30 cm çapında olacak şekilde oklava ya da merdane yardımıyla açın. Üzerine ilk olarak pizza sosunu sürdükten sonra, soya kıymalı harcı da iyice yayın. Sonrasında sırasıyla; vegan mozzarella, mantar, domates, kırmızı kapya biber ya da sevdiğiniz farklı malzemeler ilave ederek pizzanızı hazırlayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye