Vegan Yemekler

BRUTAL GÜZELLİK

-

İç mimar Ahmet Tolan’ın Bitez’de geçtiğimiz ay tamamladığ­ı taş ev, Bodrum’un geleneksel taş mimarisine eklediği beton detayları ve bölgenin doğasını mimari elemanlara dönüştüren yaratıcı fikirleriy­le karşımıza çıkıyor.

Bodrum’da bir ev inşa etmek, bölgenin büyüleyici manzarası ve rüya gibi ikliminden maksimum seviyede faydalanab­ilmek için hem gündüz hem de gece dışarıda olabilmeyi mümkün kılan bir kurguya imza atmak anlamına geliyor. Bitez’deki evin mimarı Ahmet Tolan, projeyi tam da bu açıdan ele almış. Açılıp duvar içinde kaybolan kapılar, iç-dış sınırını ortadan kaldırarak doğayı evin içine davet ediyor. Tüm yapıyı baştan sona kesintisiz­ce dolaşabilm­e imkanı, hem hava hem de insan hareketini kolaylaştı­rıyor.

2 dönümlük bahçesinde­ki oturma köşeleri, havuz kenarındak­i konforlu koltuklar, açık hava mutfağı ve önündeki yemek masası, beton oturma üniteleri ve ortasındak­i ocak, bahçedeki yaşamın saatlerini gündüzden geceye uzatıyor. Kısaca doğanın tam ortasında olmasına rağmen konforu üst düzeyde tutan, aydınlık, doğal malzemeler­in modern tekniklerl­e işlenerek kullanıldı­ğı, bahçeyi iç mekanla entegre ederek dış mekanı da yaşam alanı haline getiren bir ev burası.

Beton, evin mimarisind­e belirgin bir biçimde öne çıkan taştan sonra iç mimar Ahmet Tolan’ın en çok kullandığı malzeme. İki katlı evin iç ve dış tüm zeminleri, mutfağı, doğrama pervazları ve dış mekan oturma ünitelerin­de karşımıza çıkan beton, Bodrum’un yerel mimari öğesi olan kayrak taşıyla müthiş bir uyum yakalamış.

Ev, nötr renkler ve doku zenginliği­yle hem uzun yıllar keyifle kullanılac­ak kadar zamansız, hem de küçük dokunuşlar­la yeni kimliklere bürünebile­cek kadar esnek.

 ??  ?? Ev; Bitez’in eski sokakların­dan birinde, 2 dönümlük geniş bir bahçenin içinde yer alıyor. Toplam 400 metrekarel­ik yapının havuz terası, farklı konfor ihtiyaçlar­ına cevap veren oturma üniteleriy­le değerlendi­rilmiş.
Ev; Bitez’in eski sokakların­dan birinde, 2 dönümlük geniş bir bahçenin içinde yer alıyor. Toplam 400 metrekarel­ik yapının havuz terası, farklı konfor ihtiyaçlar­ına cevap veren oturma üniteleriy­le değerlendi­rilmiş.
 ??  ?? Taş yapının salonundan arkadaki üst kata ulaşan merdivenle­re kadar kesintisiz bir akış var. Yaşam alanındaki bu sınırsız dolaşım, sadece kullanıcıl­arın değil hafif bir esintinin de evde kolaylıkla dolaşmasın­a neden oluyor. Bu yüzden evde klima yok. Mimariyle çözülen iklimdirme sayesinde yazın serin, kışın sıcak bir ortam yaratılmış.
Taş yapının salonundan arkadaki üst kata ulaşan merdivenle­re kadar kesintisiz bir akış var. Yaşam alanındaki bu sınırsız dolaşım, sadece kullanıcıl­arın değil hafif bir esintinin de evde kolaylıkla dolaşmasın­a neden oluyor. Bu yüzden evde klima yok. Mimariyle çözülen iklimdirme sayesinde yazın serin, kışın sıcak bir ortam yaratılmış.
 ??  ??
 ??  ?? İç mimar Ahmet Tolan
İç mimar Ahmet Tolan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye