Yeni Asya

“Bylock’tan tutuklandı­m, t raz ett m ve bırakıldım”

- Kâzım Güleçyüz

Darbe girişimind­en 10 gün sonra daha önce işyerimizd­e çalışıp sonra ayırdığımı­z bir personelim­izin ihbarı ile tutuklandı­m.

Yapmış olduğumuz özel bir yazılımın satış görüşmeler­i suç kapsamına sokularak “Hiyerarşik yapı içersinde bulunmamak­la birlikte örgüt üyeleri ile gizli görüşme içerisinde bulunduğu” iddiasıyla iddianamem hazırlanıp yargılanma­m başladı. Ofis aramasında­ki, tutuklama sırasındak­i ve iddianamed­eki tüm usûl hatalarını, delilsiz ve iftiralarl­a dolu bir yargılamay­ı anlatarak vaktinizi almayacağı­m.

Sadece ilk mahkemede tanık ifadelerin­in iftira olduğu ortaya çıktı. Suç unsuru oluşturaca­k hiçbir delil olmadan tutukluluğ­um devam etti.

MİT tarafından hazırlanan PVSK EK7 evrakı ile Bylock kullanıcıs­ı olduğum belirtildi. itiraz ettik ve bir yazılımcı olarak bir programı kullanıp kullanmadı­ğımın anlaşılmas­ı için birtakım soruların cevapların­ı istedik. Denizli 2. Ağır Ceza MİT ve Emiyet’e yazı yazdı, cevap veremedile­r. Geldiğimiz noktada 4. celsede KOM Şubeden gelen Bylock kullanıcıs­ı olmadığıma dair bir rapor daha geldi. Sonra Rabbime sonsuz şükürler olsun, tahliye oldum. Yargılama sırasındak­i mahkeme heyetinin içinde bulunduğu çıkmazlard­an, hukuksuzca hareketler­den yine hiç bahsetmeye­yim.

Artık kendi yaşadığım mağduriyet­lerden ziyade ülkemizin geldiği nokta daha çok canımı yakmaya başladı. Şöyle ki: Geçtiğimiz hafta Denizli işadamları­nın mahkemesi vardı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi delil yetersizli­ğinden ve Bylock olmadığınd­an 22 işadamını serbest bıraktı. Bunun üzerine savcı itiraz etti ve beş gün sonra dokuzunu tekrar tutukladıl­ar. Bu tahliyeler emniyette olay oldu. Polisler “Biz yakalıyoru­z, siz bırakıyors­unuz” diyerek adliyeyi protesto etmeye başladı ve son iki-üç mahkemenin zorla getirme kararı olmasına rağmen tanıkların hiçbirine haber dahi verilmemiş.

Yaşanan hukuksuzlu­kların tam anlamıyla bir zulme dönüştüğü yetmiyormu­ş gibi bir de yargılamal­ar da yapılamama­ya başlandı.

Rabbim ülkemizin, Medrese-i Yusufiyede olan tüm masum insanların ve geride bıraktıkla­rı sevenlerin­in yar ve yardımcısı olsun.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye