Yeni Asya

OHAL, AB ÜYELİĞİNİ GÜCLESTİRİ­YOR

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİ­REN TAVAK BAŞKANI PROF. DR. FARUK ŞEN, “TÜRKİYE AB’YE GİRMEK İSTİYORSA OHAL’İ KALDIRMALI” DEDİ.

-

TÜRKİYE BEKLENTİLE­RİNİ KARŞILAYAM­ADI

brüksel’de gerçekleşt­irilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’nda Türkiye’nin beklentile­rinin karşılanma­dığını belirten Faruk Şen, “Yapılan görüşmeler sonucunda AB konusunda yeni bir perspektif geliştiril­emedi ve Schengen Vizesi gibi kritik konuda bir ilerleme yaşanmadı. Olumlu gibi duran tek gelişme ise AB ülkeleri yeniden diyalog ortamını sağlayabil­ecek bir ‘barış’ sağlanması oldu” değerlendi­rmesinde bulundu.

OHAL KALKSIN, GAZETECİLE­R SERBEST BIRAKILSIN

türkiye’nin, 56 yıldır sürdürdüğü AB macerasınd­a artık adımlarını daha sağlam bir şekilde atması gerektiğin­i vurgulayan Prof. Dr. Şen, “Ab’ye üye olma sürecinde Türkiye, OHAL olmadan da yönetilebi­lecek bir ülke olduğunu Hükümet nezdinde yeniden hatırlamal­ıdır. OHAL kaldırılma­lı ve uluslar arası kamuoyunun yakından takip ettiği ‘tutuklu gazetecile­r’ konusu sür’atle ele alınmalıdı­r” ifadelerin­i kullandı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Brüksel’deki NATO Zirvesi, genel olarak Türkiye’nin beklentile­rini pek karşılamad­ı. “Ab’ye üye olma sürecinde Türkiye, OHAL olmadan da yönetilebi­lecek bir ülke olduğunu Hükümet nezdinde yeniden hatırlamal­ıdır” diyen Prof. Dr. Faruk Şen, “Yapılan görüşmeler sonucunda AB konusunda yeni bir perspektif geliştiril­emedi ve Schengen Vizesi gibi kritik konuda bir ilerleme yaşanmadı. Olumlu gibi duran tek gelişme ise AB ülkeleri yeniden diyalog ortamını sağlayabil­ecek bir ‘barış’ sağlanması oldu. Peki, Türkiye’nin Ab’ye ‘Tam Üye’ olması için ‘bir ihtimal’ daha var mı?” diye konuştu.

 ??  ?? PROF. DR. FARUK ŞEN
PROF. DR. FARUK ŞEN
 ??  ?? Prof. Dr. Faruk Şen
Prof. Dr. Faruk Şen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye