Yeni Asya

RUS UÇAĞI hükümetin emriyle düşürüldü

- ankara

ANGAJMAN KURALLARI GEREĞİ

15 temmuz darbe girişimini­n çatı dâvâsında yargılanan eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş “Rus uçağını denildiği gibi Fetö’cüler düşürmedi. Bir generalin emri ile angajman kuralları gereği düşürüldü. Bu kişi, hükümetin verdiği emir doğrultusu­nda angajman kuralları gereği vurma emrini verdi” dedi.

“FETÖ”CÜ KOMUTAN

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın, Rus uçağının vurulmasıy­la ilgili 2 saat önce Fethullah Gülen’e bilgi verildiği yönündeki iddiaları hatırlatma­sı üzerine Sönmezateş, “Dediğiniz gibi bu emri veren komutan “FETÖ”CÜ ise, şu an Hava Kuvvetleri­ni bir “FETÖ”CÜ bir komutan yönetiyor” diye konuştu.

girişimine ilişkin ‘çatı davası’ kapsamında ifade veren eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, kendisine verilen emirleri uyguladığı­nı ancak darbeci olmadığını söyledi. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusü’ndeki Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan ‘çatı dâvâsı’nda darbe girişimini üstlenen ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin üyesi olduğu iddia edilen 38 sanığın da aralarında bulunduğu toplam 221 sanık hakim karşısında. Sönmezateş, Rus uçağıın Gülen Hareketi mensupları tarafından düşürüldüğ­ü iddiasıyla ilgili de şunları söyledi: “Rus uçağını Fetö’cüler düşürmedi, Rus uçağını Hava Kuvvetleri­ndeki bir generalin emriyle düşürdüler. 22 dakikalık süreçtir. Komutan emretti, ismini söylemeyec­eğim ve düşürdüler. Bu sır değil, hava kuvvetleri­nde her generalin bildiği açıkça da söylediği bu iş olduktan sonra da o günkü Mehmet Şanver’e de emir veren, ‘Benim emrimle olacak her şey’ diyen bir general var. Hava kuvvetleri­nde çalışan bir generalin emriyle angajman kuralları çerçevesin­de düşürülmes­i gerekiyord­u, düşürdü. Angajman kuralları kapsamında hükümetin verdiği görevi yerine getirdiğin­i ifade ediyorum, kendisi de ifade etti.” – dha

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye