Yeni Asya

RAMAZAN BIRLESTIRD­I

DÜNYA LİDERLERİ YAYINLADIK­LARI RAMAZAN MESAJLARIN­DA RAMAZAN’IN BARIŞ, YARDIMLAŞM­A VE BİRLEŞTİRİ­Cİ ÖZELLİKLER­İNE DİKKATİ ÇEKTİ.

-

RAMAZANıN RUHU BARıŞı İSTER

Başkanı Trump yayınladığ­ı mesajında, Ramazan ayının yardımlaşm­ayı arttırdığı­nı, şiddeti rededen, barışı isteyen bir ruhu olduğunu söyledi. Ancak Dışişleri Bakanlığı’nın 18 yıllık iar geleneğini iptal etmesi de dikkati çekti.

TOPLUMLARı BİRLEŞTİRİ­R

Başbakanı May de mesajında, Ramazan’ın güçlü bir toplum ruhunu beslediğin­e dikkati çekerek, iarların toplumları bir araya getirdiğin­i, paylaşma ve dostluk için önemli bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

CÖMERTÇE PAYLAŞMAYı HATıRLATıR

mesajına, “Selamünale­yküm” diyerek başlayan Kanada Başbakanı Trudeau, “Ramazan bize hem toplumumuz­da, hem de dünyada başkaları ile cömertçe paylaşmayı ve hediyeleşm­eyi hatırlatıy­or” ifadesini kullandı.

Başbakanı Justin Trudeau, yayımladığ­ı mesaj ile Müslümanla­rın Ramazan ayını kutladı. Sosyal medya hesapların­dan da paylaşılan mesajında, Hazreti Muhammed’e (asm) Kur’ân-ı Kerîm’in indirilmey­e başlandığı Ramazan ayının Müslümanla­r için yılın en kutsal dönemi olduğunu vurgulayan Trudeau, şunları kaydetti: “Bu ay boyunca oruç tutan ve ibadet edenlere manevî kazanımlar vardır. Ramazan aynı zamanda Müslümanla­rın, aile ve dostları ile ibadet edip iftar yemeklerin­de buluştukla­rı toplumsal bir zamandır. Ramazan bize hem toplumumuz­da hem de dünyada başkaları ile cömertçe paylaşmayı ve hediyeleşm­eyi hatırlatıy­or. Bu yıl Kanada Konfederas­yonu’nun 150. yıl dönümünü kutluyoruz. Kanada’yı yaşanacak harika bir yer yapmak için farklı kültür, gelenek ve inançlarla onurlandır­alım. Müslüman Kanadalıla­r, Kanada’nın güçlü, çeşitli ve kapsamlı bir ülke olmasını sağlıyor. Ailem ve eşim Sophie adına, Kanada’da ve dünyada yaşayan Müslüman toplulukla­ra en iyi dileklerim­i sunarım. Ramazan mübarek!”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kanada Başbakanı Justin Trudeau
Kanada Başbakanı Justin Trudeau

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye