Yeni Asya

Bu zulümler de bitecek inşaallah

Bandrol ve devlet tekelini aştık

- Kâzım Güleçyüz

Risale-i Nur neşriyatın­a 3.4.14’ten itibaren getirilip 666 gün boyunca devam eden bandrol engelinin devlet tekeline dönüştüğü süreçte Yeni Asya buna karşı hukuk zemininde verdiği kararlı mücadelede tek başınaydı.

Risale basan diğer yayınevler­ine “Bu mücadeleyi birlikte verelim” çağrısı yapmış, ama çoğundan cevap alamamıştı.

Dahası, haksız suçlama, iftira ve karalama kampanyala­rına hedef olmuştu.

Ama Yeni Asya camiası bunların hiçbirine itibar etmeyip, gücünü inancından ve haklılığın­dan alan kararlı duruşunu devam ettirdi. Hattâ yetkinin Diyanet’te olduğu dönemde “Siz de başvurun ve risaleleri basın” teklifine de itibar etmedi.

Bu tavrı, konunun gündeme geldiği bir temsilcile­r toplantısı­nda da teyid edildi.

Ve çok geçmeden, bu sağlam ve tavizsiz duruş neticeye ulaştı; önce Anayasa Mahkemesi devlet tekelini iptal etti; ardından Danıştay, yetkiyi Diyanet’e veren kararnamen­in yürürlüğün­ü durdurdu; sonra da Saadet Hanımın aslına uygunluk şartıyla isteyen herkesin risale basabilmes­ine izin veren muvafakatn­amesiyle sorun tamamen çözülmüş oldu.

Şimdi Yeni Asya bir başka mücadeleyi daha hayli zamandır tek başına veriyor.

Paralel yapı diye başlayıp 15 Temmuz sonrasında f.ö ile mücadele adı altında sürdürülen tasfiye ve kıyım operasyonl­arında mağdur edilen masumların hukukunu da sadece Yeni Asya müdafaa etti.

Hedefe konulan camianın üst kademesini­n tavır ve çizgisine yönelik ilkesel rezerv ve itirazları­nı kendi üslûbuyla dillendirm­eye devam ederken, masum tabanın maruz bırakıldığ­ı zulümlere karşı çıktı.

Bunu yaparken, f.ö’cülükle suçlandı. Bu eksende inanılmaz iftira ve hakaretler­e, karanlık algı operasyonl­arına, kara propaganda­lara ve tehditlere hedef oldu.

(Üstelik bunu yapanlar, daha yakın zamana kadar o camiaya alkış tutanlardı.)

Sonuçta Yeni Asya bunlara da papuç bırakmadı ve aynı kararlılık­la devam ettirdiği duruşunu, son temsilcile­r toplantısı­nda şahs-ı manevî tekrar tasdik etti.

Bu tasdik, zulümleri bitirmenin yolunu da açacak inşaallah. Tıpkı bandrol gibi. Ramazan’ı, habire mağduriyet üreten bu süreci bitirme fırsatı olarak kullanacak bir sağduyu ve vicdan yok mu? http://www.yeniasya.com.tr/video/adaletve-huzur-icin-ramazan-firsati_433201

Haksız yere özgürlükle­rini gasp ettiğiniz masumları Ramazan’da da içeri tutmaya devam ederseniz, vebaliniz daha da katmerleni­r...

Said Nursî-“meb’usana hitap” makalesi (26 Aralık 1908): Avrupa da bizden yalnız adaleti ister ve medeniyeti bekler; tâ muvazenesi bozulmasın.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye