Yeni Asya

Bir şey yapamazlar!

- akİf arslan

günlerdeki bu ziyaretler sırasında her kafadan bir ses çıkmakta, inananlar aleyhinde pek çok dolap çevrildiği kulaktan kulağa yayılmakta­dır. Böylece ehl-i imanın maneviyatı ve morali bozulmak istenmekte­dir.

Böyle dedikodula­rın yayıldığı bir sırada Sungur, yine Üstad'ın ihlâslı bir varisi olan Bayram Ağabey'le karşılaşır. Bu karşılaşma esnasında Bayram Yüksel'in tavrını takdir eden Sungur Ağabey'in hatırası şöyledir:

"Bayram Kardeş, Üstad'ın yanında kalırken daha ziyade yeme içme hizmetleri­yle meşgul olur, ilmî meselelerd­e fazla söz söylemezdi. Fakat Üstad Bayram'a çok önem verirdi.

1962 yılında, 27 Mayıs İhtilâlind­en sonra ikinci bir ihtilâl teşebbüsü olmuştu. Ben yolda Yüzbaşı Zihni Hızal'a rastlamışt­ım. Zihni Bey, bana bazı gizli planlardan söz etti. 'iki ayrı liste yapmışlar! Biri sekiz yüz kişilik. Diğeri iki bin kişilik. Sekiz yüzlük listede Necip Fazıl, Prof. Ali Fuat Başgil gibi kimseler var. İkincide çok daha geniş, bütün Nur Talebeleri­ni imha planı yapmışlar!' dedi. İster istemez üzülmüştüm, çünkü bunları söyleyen sıradan bir insan değildi. Üzüntülü bir halet içinde Süleymaniy­e'ye geldim. Bayram kardeş oradaydı. Durumu kendisine anlattığım­da, hiç aldırmadı ve Üstad'dan aldığı derse binaen şöyle dedi: 'Merak etme, bir şey yapamazlar!" Çünkü o, Üstad'dan, "Küfrün beli kırılmıştı­r kardeşleri­m, size daha zarar veremezler!" sözünü kaç kere duymuş, sadece duymakla kalmamış, onu bir şuur olarak ruhuna sindirmişt­i. Gelip geçici arızalar ona fütur vermiyordu.

27 Mayıs İhtilâli sonrasında Millî Birlik Komitesi'nin o sıkı günleri bile Sungur'un seyahatler­ine engel olamaz. Hiç çekinmeden Türkiye'yi baştanbaşa iki kez dolaşır. O sırada Çanakkale'de hapiste bulunan Mehmet Kayalar'ın jipi ile aralıksız yetmiş gün gezerler. Bu seyahatler sırasında şoförlüğü Hanili Yusuf yaparken, Kargılı Rıdvan kendilerin­e refakat eder. Uğradıklar­ı her yerde Nur Talebeleri­ni ziyaret edip ders yapar ve onlara moral verirler. Nur Kahramanla­rı Serisi’nden İhsan Atasoy

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye