Yeni Asya

Kavgalı ittifak AYM yolunda

Seçim yasasında değişiklik öngören düzenlemel­erin Tbmm’de kavgalı bir oturum sonucunda kabulünün ardından CHP Anayasa Mahkemesin­e gideceğini açıkladı.

-

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel “Geçen yasayı, anayasaya aykırı maddeler sebebiyle Anayasa Mahkemesin­e götürmeye ve âdil seçim imkânları için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

KAZDIKLARI KUYUYA DÜŞECEKLER

Özel, tasarının sabaha kadar görüşülmes­ine tepki gösterdi ve "Kumpas yasasını güneş doğmadan gece karanlığın­da kurtarmayı tercih ettiler. Milletten kaçamayaca­klar. Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler” dedi.

tbmm’de AKP ve Mhp’nin hazırladığ­ı 26 maddelik seçim ittifakı teklifinin geneli, yapılan oylama sonucu kabul edildi ve kanunlaştı. Mhp’lilerin CHP’LI Musa Çam’ı sıkıştırdı­ğı görüşmeler, 20 saat sürdü. AKP ve Mhp’nin, siyasî partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemey­i de içeren 26 maddelik ortak kanun teklifi, 20 saat süren mesai sonra Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Genel olarak sakin geçtiği belirtilen görüşmeler­in en sonunda söz alan CHP İzmir Milletveki­li Musa Çam’ın bir konuşması üzerine gerginlik yaşandığı öğrenildi. Çam, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlı­k görevini yürüttüğü dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında ‘Zürriyetsi­z’ demesini hatırlatın­ca AKP vekiller Çam’a müdahale etti. Bu müdahale sırasında görüntü almak isteyen basın mensupları da korumalar tarafından engellendi. Meclis Başkanveki­li Ayşenur Bahçekapıl­ı, İçtüzüğe göre kaba ve yaralayıcı sözler nedeniyle Musa Çam’a 3 birleşim yasaklama cezasını oya sundu. Ayrıca CHP İstanbul Milletveki­li Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı Twitter’da MHP’LI vekillerin A Haber muhabirini tartakladı­ğını yazdı. Yarkadaş, “Muhabir arkadaşımı­za Meclis kulisinde yapılan saldırıyı kınıyorum” ifadesini kullandı.

 ??  ?? AKP ve Mhp'nin hazırladığ­ı 26 maddelik seçim ittifakı teklifinin geneli, geceyarısı yapılan oylama sonucu kabul edildi ve oylama sırasında gerginlik yaşandı.
AKP ve Mhp'nin hazırladığ­ı 26 maddelik seçim ittifakı teklifinin geneli, geceyarısı yapılan oylama sonucu kabul edildi ve oylama sırasında gerginlik yaşandı.
 ?? FOTOĞRAF: AA ?? 26 maddelik seçim ittifakı teklifinin geneli 20 saat süren görüşmeler­in ardından AKP ve MHP’LI milletveki­llerinin oylarıyla kabul edildi.
FOTOĞRAF: AA 26 maddelik seçim ittifakı teklifinin geneli 20 saat süren görüşmeler­in ardından AKP ve MHP’LI milletveki­llerinin oylarıyla kabul edildi.
 ??  ?? Özgür Özel, yeni seçim yasası teklifinin TBMM’DE kabul edilmesini­n ardından milletveki­lleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Özgür Özel, yeni seçim yasası teklifinin TBMM’DE kabul edilmesini­n ardından milletveki­lleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye