Yeni Asya

GOZLER AFRIN'DE

TSK’NIN “KUŞATTIK” DEDIĞI AFRIN’DE SIVILLER ŞEHRI TERK ETME, TERÖRISTLE­R ISE ENGELLEME TELÂŞINDA.

-

teröristle­r Halkın içine karıştı

TSK ve ÖSO şehir merkezini kuşatmaya alırken, harekâtın başladığı andan itibaren halkın arasına karışan ve Deyr ez Zor gibi örgüt hakimiyeti­ndeki diğer bölgelerde­n de takviye alan teröristle­r, şehirden çıkmaların­ı engellemey­e çalıştıkla­rı sivilleri canlı kalkan olarak kullanma hesabı yapıyor.

Şehit mehmetçik sayısı 42 oldu

BU arada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Zeytin Dalı Harekâtını­n başlangıcı­ndan bu yana şehit olan Mehmetçikl­erin sayısını 42, sivil şehitleri 7 olarak açıklarken, 202 askerimizl­e 175 vatandaşım­ızın yaralandığ­ını, 3 bin 381 teröristin de “etkisiz hale getirildiğ­ini” söyledi.

Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK) 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, terör örgütlerin­den temizlenme­si hedelenen Afrin’e ilerleyiş devam ediyor. Haa sonu Afrin’e birkaç kilometre uzaklıkta kenti gören hâkim tepelere ulaştı. Terör örgütünün, TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin kente girmesi durumunda canlı kalkan olarak kullanmayı planladığı siviller araçlarıyl­a, Afrin merkezinde­n, rejimin bulunduğu bölgeye geçmeye başladı. Araçları ile kentten ayrılan siviller, rejim kontrolünd­eki Nubul ve Zehra bölgesinde­n iç kesimlere yöneliyor.

 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r hasan kırmızıtaş - dha ??
Fotoğrafla­r hasan kırmızıtaş - dha

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye