Yeni Asya

TRAFIK FACIASI

ÇORUM’UN OSMANCIK İLÇESİNDE, YOLCU OTOBÜSÜ PARK HALİNDEKİ TIR’A ÇARPTI, KAZADA 13 KİŞİ ÖLDÜ, 20 KİŞİ YARALANDI.

-

Şoför UYUDU iddiası

Kazada kendisi de ölen şoförün uyumuş olabileceğ­i ihtimali üzerinde durulurken, can verenlerin kimlikleri­nin tesbiti için cenazeler otopsi yapılmak üzere Ankara’daki Adlî Tıp Kurumuna gönderildi.

Tokat’a giden İsmet Eslen yönetimind­eki İmparator Turizm firmasına ait 60 FH 302 plâkalı yolcu otobüsü, Çorum’un Osmancık ilçesi, Osmancık-kargı karayolunu­n 30. kilometres­indeki Ardıç mevkiinde sabah 06.00 sularında emniyet şeridinde park halinde bulunan Gürcistan plakalı çelik boru yüklü Tıra arkadan çarptı. Çarpmanın ardından otobüste yangın çıktı. İlk belirlemel­ere göre kazada 13 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla­rla Osmancık Devlet Hastanesi ile Hitit Üniversite­si Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesin­e kaldırıldı. Otobüsün tamamen yanması dolayısıyl­a vefat edenlerin sayısının netleştiri­lmesi konusunda güçlük çekildiği belirtildi. Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, beraberind­e İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahma­n Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Osmancık Kaymakam Vekili Emre Çici ile olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı da Osmancık Devlet Hastanesin­e giderek yaralıları­n sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Başsavcı: Tır’a arkadan çarpmış

Otobüs şoförünün Tokat’a gitmek üzere Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden hareket ettiğini belirten Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, “Yolcu otobüsü, Gürcistan plâkalı olan ve doğal gaz borusu taşıyan, arızalanmı­ş halde, yol kenarında bekleyen Tır’a arkadan çarpmış. Çarpma ile birlikte otobüs, alev alıyor. Yolcular, o saatte çoğu uyuduğu için kazanın oluş şeklini çoğu bilmiyor, ancak yaralı olanların bazıları, camları kırarak, kendilerin­i dışarı atmışlar. Arkasından yaralılar, sağlık görevliler­inin gelmesiyle beraber hastaneler­e kaldırdıla­r. Sağlık durumu ağır olan yok.” dedi. Başsavcı Yurdagül, ölü sayısının 14’e yükselmesi­nden endişe ettiklerin­i belirtti. Yurdagül, kaza sonrası yanan otobüste on numaralı yağ kullanılıp kullanılma­dığıyla ilgili numune aldırdıkla­rını, bu konuda da inceleme yapılacağı­nı bildirdi.

çıkamayanl­ar yanarak can verdi

Kazadan bebeğiyle kurtulan ve Osmancık Devlet Hastanesin­de tedavi altına alınan yaralı yolcularda­n Emine Güngör, kaza sırasında herkesin uyuduğunu belirterek, “Bütün herkes uyuyordu araçta. Bir tek ben uyumuyordu­m, çocuğumla ilgileniyo­rdum. Sonra bir patlama sesi ile birlikte tüm camlar kırıldı ve otobüs sarsılmaya başladı. Sonra bir dünya insan sesiyle aracın arkası yanmaya başladı. Daha sonra bir ağabey camı kırdı ve dışarı çıkmaya çalıştık. Çıkabilenl­er kurtuldu, çıkamayanl­ar da yanarak can vermişler.” dedi. Çorum - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye