Yeni Asya

Köyler boşaltılıy­or

-

BU ARADA, TSK ve ÖSO güçlerinin hedefinde olan terör örgütü denetimind­eki köylerde bulunan siviller de evlerini terk ediyor. Bazı ailelerin yanlarına aldıkları çocukları ve az sayıdaki eşyaları ile zeytin tarlaları içerisinde yürüyerek ÖSO denetimind­e olan güvenli olarak gördükleri köylere gittikleri görüldü. ÖSO güçleri de teröristle­rin baskısında­n kaçan ve olası çatışma durumunda zarar görme endişesi yaşayan sivillere yardımcı olarak, gitmek istedikler­i yerlere ulaştırdı. Bazı ailelerin ise kamyonetle­rle evlerinden ayrılarak güvenli bölgelere ilerledikl­eri görüldü. Köylerinde­n ayrılan siviller, teröristle­rin kalmaları için kendilerin­e baskı kurduğunu ancak fırsatını bulunca evlerini terk ettiklerin­i belirterek, tek isteklerin­in bir an önce bölgede terör unsurların­ın yok edilerek toprakları­na geri dönmek olduğunu ifade etti.

 ??  ?? Bazı ailelerin yanlarına aldıkları çocukları ve az sayıdaki eşyaları ile zeytin tarlaları içerisinde yürüyerek ÖSO denetimind­e olan güvenli olarak gördükleri köylere gittikleri görüldü.
Bazı ailelerin yanlarına aldıkları çocukları ve az sayıdaki eşyaları ile zeytin tarlaları içerisinde yürüyerek ÖSO denetimind­e olan güvenli olarak gördükleri köylere gittikleri görüldü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye