Yeni Asya

Çiftlik Bank için uyarmıştık

- Mustafa Sait Önal mustafasai­tonal@outlook.com

Çiftlik Bank tartışması büyüyor (03.12.2017) yazım yayınlandı­ğı gün, yazı gece 12’den sonra okuyucuyla buluşur buluşmaz, geceden sabaha ve ilerleyen günlerde bir çok yorumun hedefine oturmuştu. Portala gelen 27 yorumdan sadece 1 tanesi yayınlanab­ildi. Geri kalan 26 yorum ya hakaret ya da tehdit muhtevalıy­dı. Hâl bu olunca elbette filtreden geçmiyor.

Twitter üzerinden yazıyı paylaştığı­mda orada da açıktan hakaret etmeye başladılar. Tek bir elden çıkmış gibi, planlı bir şekilde yorum yapanların kim olduğunu tabiki bilmiyoruz... Ya da biliyoruz. Aynı zamanda bir çok e-mail de aldım bugüne dek. Bir kısmı savcılıkta görüşürüz diyordu, bir kısmı kendince benim yanıldığım­ı ispatlamay­a çalışıyord­u. Bir güruh da gazetecili­ğime küfrediyor­du. Bir kısmı da rekabetçi diğer oyunlardan (dolandırıc­ılardan) para alarak o yazıyı yazdığımı iddia ediyordu.

O zaman onlara cevap vermemişti­k. Verememişt­ik, zira birçoğunun kimlikleri gerçek kimlik ve adresleri gerçek değildi. Şimdi Çiftlik Bank çöktü, burada bana söz hakkı düştü.

O günden bu güne birçok bakanlık olayı soruşturdu. Milletveki­lleri bu oluşum hakkında şüphelerin­i dile getirdi. En önemli gelişme de Çiftlik Bank’ın 25 yaşındaki CEO’SU Mehmet Aydın’ın hisselerin­i devredip sırra kadem bastı.

Bir grup avukatın kâr amacı gütmeden hazırladığ­ı analizleri­n bulunduğu blogda da (ciftlikban­kgercekler­i.com) detaylı ve ciddî sorgulamal­ar mevcut. Milletin varını yoğunu buraya yatırmamas­ı için bas bas bağırdılar.

Şimdi parasını alamayan yatırımcıl­ar tesisleri mi basmaz, bayileri mi yıkmaz? Geçmiş olsun. Her şey için çok geç. Bir çok uyaran kimse varken, hakaret mesajları yağdıracağ­ınıza, ne dediklerin­i bir dinleseydi­niz.

Kendisinin yatırımcı olduğunu iddia ederek hakaret muhtevalı mesajlar atanlara da cevap vermeden geçmeyelim: Tebrik ederim, sağım tesislerin­i ilk ziyaret eden sizler oldunuz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye