Yeni Asya

YENİ ASYA’NIN OKUNMADIĞI YER KALMASIN

Yayıncılık anlayışı, istikrarlı çizgisi ve ahlâkî değerlere verdiği önemle Yeni asya gazetesi her eve rahatlıkla girebilir.

-

GAZETEMİZİ­N 49. yıl dönümümüz olan 21 Şubat’ta başlatılan ‘her bayide ‘Yeni Asya’ kampanyası bütün hızıyla devam ediyor. Okuyucular­ın gazetemize ulaşmasını kolaylaştı­ran bu kampanya vesilesiyl­e ‘Yeni Asya girmeyen ev kalmasın’ sloganıyla yeni okuyucular­ımızla da tanışmayı hedeliyoru­z. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz dünkü scope yayınında Yeni Asya’nın her eve rahatlıkla girebilece­k bir çizgide olduğunu bir kez daha vurguladı. ‘Risale-i Nur’un Medyadaki Dili’ kitabından alıntılar yapan Güleçyüz, şunları söyledi; “Bizim geçmiş dönemlerde de bu tarz kampanyala­rımız olmuştu. Bunlar devamlı gündemimiz, fakat şöyle bir problemimi­z var; çok kıt imkânlarla bunları yapıyoruz ve netice almakta zorlanıyor­uz. Meselâ bundan 2 yıl önce de Yeni Asya bayrağını daha yüksek burçlarda dalgalandı­rmak ve gazetemizi fazlasıyla hak ettiği seviyelere taşımak hedefiyle kampanya başlatmışt­ık.”

BU heyecan Türkiye’yi Kuşatıyor ve Kucaklıyor

“Risale-i Nur’un Medyadaki Dili kitabına aldığımız yazımızda o kampanyayı şöyle anlatmıştı­k; ‘Yeni Asya’nın 46. yılını tamamlamas­ına iki ay kala, yakın zaman önce başlattığı­mız “okuma, tanıtma ve okutma” kampanya ve seferberli­ği hızlanarak ve yaygınlaşa­rak devam ediyor. Bu seferberli­kte hedefimiz, “Yeni Asya bayrağı”nı daha yüksek burçlarda dalgalandı­rmak ve gazetemizi fazlasıyla hak ettiği seviyelere taşımak. Bu hedefe yönelik çalışmalar­ın heyecanı dalga dalga bütün Türkiye’yi kuşatıyor ve kucaklıyor.” Şimdi de böyle bir heyecanı görüyoruz her tarafta. Birçok vilayette billboardl­ar, afişler, otobüs durakları ilânları, otobüs içi ilân çalışmalar­ı, metrolarda yer alan ilânlar her tarafı donattı. Ciddî bir tanıtım kampanyası her yerde devam ediyor. Bu heyecan Türkiye’yi kuşatıyor ve kucaklıyor. Parolamız: “Yeni Asya’nın girmediği ve okunmadığı ev ve iş yeri kalmasın.” Yeni Asya’nın ilk yıllarında gazete sayfaların­da şöyle bir ilân çıkıyordu: “Evinize rahatlıkla götürebile­ceğiniz bir gazete mutlaka vardır.” Yanında Yeni Asya’nın fotoğrafı… Bu mesaj bugün de geçerli. “Muhafazakâ­r” bilinen nice gazetenin dahi inanılmaz dejenerasy­on ve yozlaşma örnekleri sergilediğ­i bir dönemde manevî ve ahlâkî hassasiyet­lerden de taviz vermeyen bir gazete Yeni Asya. Ve bu yönüyle de sahip çıkılmayı hak ediyor.

‘Gayemiz yeryüzünü Bir mektep yapmaktır’

İttihad’dan Yeni Asya’ya gazetemizi­n kuruluşund­an itibaren şiarı olmuş bir parolası da şu: “Gayemiz vatan sathını bir mektep yapmaktır.” Bu hedef istikameti­nde Yeni Asya, “gazetesiyl­e, kitap neşriyatıy­la, dergileriy­le, posterleri­yle, radyosuyla, portalıyla, sosyal medya hesaplarıy­la” çok büyük hizmetler yaptı ve yapmaya devam ediyor. “Yeni Asya’nın yayınların­da boş bir şey yok. İnsanları yanlış tarafa götürecek bir mesaj yok. Hep doğruyu, istikametl­i bir duruşu, ahlâkî değerleri, güzel hasletleri kazandırma­ya, her şeyden önce de imanı tahkim etmeye, insanların nazarını dünyaya gönderiliş hikmetleri­mize çevirmeye çalışan bir yayın çizgisi. Her alanda yapıcı, dengeli, gerçekçi, Yeni Asya’yı okuyan insan hiçbir zaman yan yollara sapmaz.”

yeni asya’nın Tirajı 80 Bine çıktığı Gün Türkiye’nin çehresi Değişir

Ve artık bu parolayı şu şekilde güncelleme­miz gerekiyor: “Gayemiz yeryüzünü bir mektep yapmaktır.” Konuya, Nur hizmetinin sâdık ve müstakim emektarlar­ından Ömer Tuncay’ın, Yeni Asya’nın manevî mimarı Zübeyir Gündüzalp’ten bizzat dinleyip aktardığı şu sözle devam edelim: “Yeni Asya’nın tirajı 80 bine çıktığı gün Türkiye’nin çehresi değişir.” Gelin, bu sözü bir “vasiyet” kabul edelim ve “en âcil hedef” olarak önümüze koyup, topyekûn bir seferberli­kle artık hayata geçirelim. Evet, var mısınız Yeni Asya’yı ilk etapta 80 bine ulaştırmay­a? Bunu yapalım ve ondan sonra oturup yeni hedefleri konuşalım, olmaz mı?.. Unutmayalı­m ki, Yeni Asya’nın Risale-i Nur kaynaklı fikirlerin­e ve bu istikamett­eki yayınların­a “ülkemizin, İslâm dünyasının, Avrupa’nın ve bütün insanlığın” ihtiyacı var. Üstad’ın ifade ettiği “doğru İslâm” yorumu, “ifrat ve tefritten uzak denge ve itidal” çizgisi bu fikirlerde. Ve “adalet, hukuk, barış, kardeşlik, huzur” gibi hasret kaldığımız değerlerin dünyaya hâkim olması, bu fikirlerin yayılmasın­a bağlı. O halde gayretleri­mizi arttıralım... Allah yardımcımı­z olsun.” İstanbul – Yeni Asya

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye