Yeni Asya

“Hiçbir dönemde Bu kadar hukuksuzlu­k olmadı”

-

SAADET Partisi genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu, Türkiye’de adalet mekanizmas­ının kangren olduğunu öne sürdü. Karamollao­ğlu, “Adaletin işleyişi konusunda herkes endişe içinde. Kangren olmuş. Bir numaralı sorunun adaletin kaybolması olduğunu görüyorum. Hâkimler karar vermekten korkuyor” dedi.

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu, “Türkiye’nin en önemli sorunu adalet. Darbe döneminde bizi hapse attılar ama hukuka güven vardı. Şimdi kayboldu. Hakimler karar vermekten korkuyor. Adalet olmazsa devlet olmaz” dedi.

Sözcü gazetesine Karamollao­ğlu, “Uyum yasasıyla ilgili CHP ve İYİ Parti ile görüştük. Şimdiden ittifaklar­ı konuşmak lüzumsuz. Bu durum spekülasyo­na yol açar. Türkiye’nin meseleleri­ni konuşmalıy­ız” görüşünü yineledi. Karamollao­ğlu şunları söyledi: “İnsanlar mahkemeye gittikleri­nde haklarını savunabile­ceklerine inanıyorla­rdı. Şimdi o kayboldu. Karar vermekten korkan bir hakimin adil karar verme durumu yoktur. Karar verenler de OHAL’DE yaşadığımı­z için görevlerin­den alınıyorla­r. Korkan yönetici de adil davranamaz. Başörtüsü sorununu çözdüler ama bu Türkiye’nin bütün problemler­ini çözdük manasına gelmiyor onun için adalete her şeyden daha fazla vurgu yapma ihtiyacı duyuyorum. Adalet olmazsa devlet olmaz.” 17-25 Aralık operasyonl­arında açığa çıkan ancak aradan geçen 5 yılda unutmaya yüz tutan yolsuzlukl­ara dair de eleştiren Karamollao­ğlu, “Hiçbir dönemde partizanlı­k, yolsuzluk ve israf bu kadar artmadı. Bu durum bizi ister istemez endişelend­iriyor” ifadesini de kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye