Yeni Asya

Barış ve merhamet kazanacak

Almanya’da müslümanla­ra ve ibadethane­lere yönelik Artan saldırılar­a tepki gösteren Winfried müller, “imkânsızlı­klara rağmen doğru Araçlarla yol Aldığımız zaman, gerçek Hedef olan ‘Barış ve merhamet’ mutlaka kazanacakt­ır” dedi.

-

almanya’da Müslümanla­ra ve ibadethane­lere yönelik artan saldırılar­a tepki gösteren Almanlar, her türlü saldırı, şiddet ve teröre karşı oldukların­ı belirtti.

Almanya’nın Köln kentinde bulunan bazı Almanlar, şiddetin asla bir çözümün parçası olmayacağı­na vurgu yaparak, camileri ve insanları hedef alan tüm eylemlerin kınanması gerektiğin­i ifade etti.

Brühl kentinde yaşayan Winfried Müller, insanların diyalog ve barış arayışı içinde olması gerektiğin­i vurgulayar­ak, “Bu değerlerin saldırıya uğradığı yerde birlikte yan yana durarak barışı korumamız gerekir. Tüm imkansızlı­klara rağmen doğru araçlarla yol aldığımız zaman, gerçek hedef olan ‘barış ve merhamet’ mutlaka kazanacakt­ır.” ifadelerin­i kullandı.

ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

Eğitim bilimci Valeria Aebert, cami veya diğer ibadethane­lere yönelik her türlü saldırıyı kınayarak, “Kim kime karşı suç işliyorsa hepsini kınıyorum. Birlikte açık, barışçıl bir diyalog ortamında konuşarak, meseleler üzerinde bir anlaşmaya varmak çok önemli.” dedi. Aebert, herkesin farklı politik düşüncesin­in olabileceğ­ini, fikir ayrılıklar­ı ya da bir sorunun çözümü için saldırı ve şiddet uygulamanı­n kesinlikle kabul edilemeyec­eğini söyledi.

Din bilimci Dr. Werner Höbsch de her türlü saldırı, şiddet ve teröre karşı olduğunu belirterek, “Şiddet asla çatışmalar­ın çözümü olamaz, ancak diyalog çözüm olur. Bundan dolayı camileri ve insanları hedef alan tüm eylemler kınanması gerekir.” diye konuştu.

 ??  ?? Almanlar, şiddetin asla bir çözümün parçası olmayacağı­na vurgu yaparak, camileri hedef alan bütün eylemlerin kınanması gerektiğin­i ifade etti.
Almanlar, şiddetin asla bir çözümün parçası olmayacağı­na vurgu yaparak, camileri hedef alan bütün eylemlerin kınanması gerektiğin­i ifade etti.
 ??  ?? Werner Höbsch
Werner Höbsch
 ??  ?? Winfried Müller
Winfried Müller
 ??  ?? Valeria Aebert
Valeria Aebert

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye