Yeni Asya

‘BARIS VE MERHAMET’ MUTLAKA KAZANACAK

Almanya'da müslümanla­ra ve ibadethane­lere yönelik Artan saldırılar­ı Alman halkı tepki göstererek kınadı.

-

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

ALMANYA’DAKİ Müslüman kuruluşlar, ülkede son zamanlarda camilere ve Müslümanla­ra karşı yapılan saldırılar­la ilgili Alman kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu. Alman halkı da saldırılar­a tepki göstererek, şiddetin asla bir çözümün parçası olmayacağı­nı savunarak, “Kınıyoruz” diye konuştu.

MÜSBET HAREKET ÇÖZER

Alman eğitim bilimci Aebert, “Kim kime karşı suç işliyorsa hepsini kınıyorum” derken, din bilimci Höbsch, “Şiddet asla çatışmalar­ın çözümü olamaz, ancak diyalog çözüm olur” dedi. Alman vatandaş Müller de, “Doğru araçlarla yol aldığımız zaman, gerçek hedef olan 'barış ve merhamet' mutlaka kazanacakt­ır” dedi.

almanya İçişleri, Bayındırlı­k ve Yurt Bakanı Horst Seehofer, İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını ancak ülkede yaşayan Müslümanla­rın Almanya’ya ait olduğunu kaydetti. Seehofer, Bild gazetesine verdiği röportajda, Almanya’nın Hıristiyan­lıkla şekillendi­ğini ifade etti. 12 yıl önce başlatılan ve Müslüman dernek temsilcile­riyle devlet yetkililer­ini bir araya getiren Almanya İslâm Konferansı’nın sürdürülme­sini istediğini ifade eden Seehofer, “İslâm Konferansı benim için önemli. Bizim, Müslüman derneklerl­e masaya oturmamız, diyaloğu aramamız ve gerektiğin­de bunu genişletme­miz lazım. Benim mesajım şudur: Müslümanla­rın bizim yanımızda veya karşımızda değil bizimle birlikte yaşaması lazım. Bunu başarmak için karşılıklı anlayışa ihtiyaç var. Bu da birbiriyle konuşmayla başarılabi­lir.” değerlendi­rmesinde bulundu. Almanya’nın eski Cumhurbaşk­anı Christian Wulff, 2010 yılında İslam’ın Almanya’ya ait olduğunu söylemiş, Almanya Başbakanı Angela Merkel de 2015 yılında buna katıldığın­ı ifade etmişti. Köln / Berlin - aa

 ??  ?? Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği’ne bağlı (DİTİB) Koca Sinan Cami, 11 Mart Pazar günü kimliği belirsiz kişilerce kundaklanm­ıştı.
Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği’ne bağlı (DİTİB) Koca Sinan Cami, 11 Mart Pazar günü kimliği belirsiz kişilerce kundaklanm­ıştı.
 ??  ?? Winfried Müller
Winfried Müller
 ??  ?? Horst Seehofer
Horst Seehofer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye