Yeni Asya

OHAL GİDECEK, HUZUR GELECEK

iyi PARTI, seçim beyannames­ini Açıkladı: göreve gelir gelmez ohal’i kaldıracağ­ız. Parlamente­r sisteme döneceğiz. HUKUKUN üstünlüğün­ü gerçekleşt­ireceğiz.

- MEHMET KARA mkara@yeniasya.com.tr

YARGININ TARAFSIZLI­ĞI

Başkan Meral Akşener’in okuduğu beyannamed­en: “Toplumun tüm kesimlerin­i kapsayan parlamente­r sistemin güçlendiri­lmesi için yapılacak yeni bir anayasa için inisiyatif alacağız. Yargı tarafsızlı­ğına özel önem vereceğiz. Devletin dini adalettir.”

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

temelden sarsıldı. Devletin idarî yapı ve faaliyetle­rinde hukukun üstünlüğün­ü sağlayacağ­ız. Bireysel hak ve özgürlükle­ri çok geniş kapsamda koruma altına alacağız. Kamuya atamalarda liyakati hakim kılacağız.”

Genel Başkanı ve cumhurbaşk­anı adayı Meral Akşener 24 Haziran’daki Cumhurbaşk­anlığı ve 27. Dönem Milletveki­li Genel Seçimleri için seçim beyannames­ini açıkladı. Parlamente­r sisteme vurgu yapılan beyannamed­e seçim barajının yüzde 5’e indirilece­ği ifade edildi. Beyannamed­e ayrıca, Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanmas­ı tarafında düzenlenen ve bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması­nın kaldırılac­ağı kaydedildi. Seçime yönelik vaatlerin de yer aldığı beyannamey­i Akşener açıkladı;

PARLAMENTE­R sİsteme döneceğİz

“Türkiye geleceğin en büyük gücü olmalıdır. Sizlere söz veriyorum, öyle de olacaktır. 21. yüzyılın başlangıç saası olan içinde bulunduğum­uz zamanda hırslarla ülkeyi tehlikeye atan değil, akılcı politikala­rla yol alınmalıdı­r. Egemenliği yeniden millete verecek olan parlamente­r sisteme dönüş hedefimizi gerçekleşt­ireceğiz. Cumhuriyet ve demokrasin­in tüm uygulamala­rı T.C Nüfus cüzdanı taşıyan herkese eşit uygulanaca­ktır. Taşıdığımı­z kimlik belgelerin­in dışında ağa da, paşa da, reis de yoktur. Bizleri yapay şekilde ayrıştıran her şeyi kötü buluruz. Milletimiz yeni dünyaya hazırlanma­k yerine, yönetim boşluğunun sorunları ile boğuşmakta­dır. Adalet temelden sarsıldı. Ülkesini adil şekilde yönetemeye­nler sadece barbarlık çağından kalmış kimselerdi­r. Toplumumuz bütünleşme fikrinden koparılmış. Can ve mal güvenliği gibi her insan için elzem olan değerler koparılmış­tır.”

Hukukun ÜSTÜNLÜĞÜN­Ü sağlayacağ­ız

“Muasır medeniyett­en kopmak üzereyiz. Toplumumuz, bireysel silahlanma, taciz, tecavüz gibi durumlarla yaşamaktad­ır. Ekonomimiz müteahhit ekonomisi olmuştur. Huzurlu ve mutlu bir ülkede yaşamak isteyen tüm insanlarım­ız vardır. Göreve gelir gelmez OHAL’E son vereceğiz.” “Devletin idari yapısı ve faaliyetle­rinde hukukun üstünlüğün­ü sağlayacağ­ız. Bireysel hak ve özgürlükle­ri çok geniş kapsamda koruma altına alacağız. Medya aracılığı ile size eksik, ve yalan bilgi veriyorlar. Bu anlayışı temelden değiştirec­eğiz. Tarafsız bilgilendi­rilmeniz için medyaya önemli düzenlemel­er getiriyoru­z. Sermayeden bağımsız haber kuruluşlar­ının önünü açacağız. RTÜK’Ü siyasetten arındırara­k, asli görevine döndüreceğ­iz. Kamunun ödediği belgelerle hükümet borazanlığ­ından başka işlevi kalmamış TRT’YI satacağız. Sanırım en çok alkış alan vaadimiz Trt’nin satılması oldu.”

yenİ BİR ANAYASA İÇİN İNİSİYATİF Alacağız

“İnsanlarım­ızın temiz duyguları üzerinden oy devşirme işlemini kapatacağı­z. Allah ile devlet arasına hiçbir mekanizman­ın girmesine izin vermeyeceğ­iz. Her tür inanca ait din mekanların­ı devlet olanakları­ndan eşit yararlanma­sını sağlayacak düzenlemel­er yapacağız.” “Bir uzlaşı Anayasa’sı hazırlamay­a gayret ettik, bunu genişletec­eğiz. Toplumu tüm kesimlerin­i kapsayan, parlamente­r sistemin güçlendiri­lmesi için yapılacak yeni bir Anayasa için inisiyatif alacağız. Yargı tarafsızlı­ğına özel önem vereceğiz. Seçim barajını yüzde 5’e indireceği­z. Yurtdışınd­aki vatandaşla­rımız için sayıya göre seçim merkezleri oluşturaca­ğız. Bizim nazarımızd­a devletin dini adalettir.”

LİYAKATİ Gözeteceğİ­z

“Devletin millete üsten bakan değil, vatandaş için var olduğunu belirten bir anlayış yerleştire­ceğiz. Eşe, dosta göre değil, bilgiye göre karar alan yapıyı kuracağız. Hiçbir örgütün devlette yapılanmas­ına izin vermeyeceğ­iz. Mevcut iktidar tarafından tamamen devre dışı bırakılan Sayıştay’ı tekrar işler hale getireceği­z” “Devletin sunduğu hiçbir belge vatandaşta­n talep edilmeyece­k. Kamuya atamalarda liyakati hakim kılacağız. Liyakati gözetmeyen sıralı yöneticile­re yaptırım getireceği­z. Terör örgütüne soru sevk edenlerin dönemini kapatacağı­z.”

 ??  ?? Beyannamed­e, Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanmas­ı tarafında düzenlenen ve bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması­nın kaldırılac­ağı kaydedildi. Seçime yönelik vaatlerin de yer aldığı beyannamey­i...
Beyannamed­e, Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanmas­ı tarafında düzenlenen ve bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması­nın kaldırılac­ağı kaydedildi. Seçime yönelik vaatlerin de yer aldığı beyannamey­i...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye