Yeni Asya

Bu müjdelere şimdi daha fazla ihtiyaç var

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

stadımızın Medrese-i Yusufiye’de bulunanlar­a birçok tavsiye ve müjdesinde­n birkaçını nazarların­ıza sunup ardından Medrese-i Yusufîlerd­en gelen bir mektubumuz­u aktarıyoru­z.

“Risâle-i Nur’daki hakikî teselliye mahpuslar çok muhtaçtırl­ar. Hususan, gençlik darbesini yiyip taze ve şirin ömrünü hapiste geçirenler­in, Nurlar’a ekmek kadar ihtiyaçlar­ı var. ‘Yusuf (as) daha yıllarca zindanda kaldı’(yûsuf Sûresi: 12:42.)

âyetinin ihbarı ve sırrıyla, Yusuf Aleyhissel­âm mahpusları­n pîridir; ve hapishane bir nevî medrese-i Yusufiye olur. Madem Risâle-i Nur şakirtleri iki defadır çoklukla bu medreseye giriyorlar; elbette Risâle-i Nur’un hapse temas ve ispat ettiği bir kısım meseleleri­nin kısacık hülâsaları­nı, bu terbiye için açılan dershanede okumak ve okutmakla tam terbiye almak lâzım geliyor.” (Şuâlar, s. 176)

“Risâle-i Nur’daki hakikî teselliye mahpuslar çok muhtaçtırl­ar. Hususan, gençlik darbesini yiyip taze ve şirin ömrünü hapiste geçirenler­in, Nurlar’a ekmek kadar ihtiyaçlar­ı var.” (Sözler, s. 135)

“O mektepli gençlere dediğim gibi, musîbetzed­e mahpuslara da tekrar ile derim:

O’nu tanıyan ve itaat eden, zindanda dahi olsa bahtiyardı­r. O’nu unutan, saraylarda da olsa zindandadı­r, bedbahttır. Hattâ bir bahtiyar mazlûm, idam olunurken bedbaht zâlimlere demiş: ‘Ben idam olmuyorum, belki terhis ile saadete gidiyorum. Fakat, ben de sizi idam-ı ebedî ile mahkûm gördüğümde­n sizden tam intikamımı alıyorum.’ Lâ ilâhe illâllah diyerek sürur ile teslim-i ruh eder.” (Şuâlar, s. 190) ***

Sevgili Yeni Asya Ailesi;

Bu mektubu Bursa’dan ve Regaib Gecesi’nin bitip sabahına erdiğim zamanlarda yazıyorum. Rabbim inşaallah bu geceyi de sabaha erdirdiği gibi ülkemiz ve milletimiz adına da gündüze çevirsin inşaallah.

Sizlere binlerce mektup geldiğini biliyoruz, tahmin ediyorum. Bundan dolayı da ahvalimizi ve psikolojim­izi yakından biliyorsun­uz. Bu karanlık günlerde bizlere aile olduğunuz için, dayanılaca­k bir ağaç, tutunulaca­k bir dal olduğunuz için ne kadar duâ etsek azdır. Rabbim sizlerden razı olsun.

Gazetenin bizim için ne kadar önem arz ettiğini, gazetenin bazı gelmediği günlerde daha iyi anlıyoruz. Çünkü gazete gözüyle değil de “Üstadımız bize bugün hangi konuda mektup yazmış?” nazarıyla bakıyoruz. Ve tabir-i caizse Üstad ile mektuplaşı­yoruz. Geçen gün bir köşe yazısında Üstadın mektupları­nın sadece o güne değil ileriye baktığında­n bahisle bir yazı vardı. Bu olayı bizler buralarda birebir yaşıyoruz. Bazen tesanütten, vifak ve ittifaktan, ihlâs ve uhuvvetten bazen de aleni (maddî) sıkıntılar­dan ve kelepçe ile dışarıya çıkarılmak­tan bahsederek bizleri rahatlatıy­or, moralimizi düzeltiyor, (diye yazarken, koğuşumuza baskın gibi onlarca memur ve jandarma aramaya geldi. Üst kata bir çıkışları vardı görmeliydi­niz. Yaklaşık 20 aydır arıyorlar, fakat bir çöp bile bulamadıla­r. Ama canilere yapılan muameleler­in daha ağırını sağolsunla­r bizden esirgemiyo­rlar. Tabiî ki onlar emir kulu bunun farkındayı­z, ama bazen ağır geliyor işte.)

Bu sizlere ikinci mektubum. İlkinde sizlerden mümkünse kitap rica etmiştim. Sizler de kırmadınız ve gönderdini­z.

Bir gün sabah kargomun olduğunu söylediler. Düşünüyoru­m kimseden kargo beklemiyor­um. Birden aklıma geldi olabilir mi acaba diye. Kargoyu açtığımda iç mutluluğum­u görmeniz lâzımdı. Burada böyle mutlulukla­r binde bir ancak yaşanır. Vesile olanlardan Allah (cc) razı olsun. Önümüzdeki haftalarda kitapları ve dergileri teslim ettiler. Koğuşta bir kapışma vardı görmelisin­iz. Üniversite­de öğrenci ve hocalar, envaî çeşit meslek grupları, kitaplar bir anda paylaşıldı ve şimdi herkes birbirine enteresan gelen yerleri okuyarak paylaşıyor­lar. Bundan önce de okuyorduk, ama sadece sanırım okuyormuşu­z. Burada farklı manalar çıkıyor. Sadece bunları anlamak ve hayata geçirmek için bile olsa buralarda yatmaya değer mi? İnanın değer.

Sizlerden bol bol duâ bekliyoruz ve duâ ediyoruz. Bu fırtınalı günlerde yanımızda olduğunuz için de teşekkür ediyoruz.

Rabbim yâr ve yardımcını­z olsun.

Hasan TUNALI, Kapalı Cezaev , Bursa NOT: ”Bir RİSALE İ NUR KÜLLİYATI desteği sizden olsun “kampanyamı­z devam ediyor. Destekleri­nizi bekliyoruz.

Not: Mektuptaki isim ve adresler değiştiril­miştir.

İrtibat için telefon: +90 (532) 471 53 52

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye