Yeni Asya

Millet ittifakını­n hedefi ADALET

DEMOKRAT PARTI ŞANLIURFA IL BAŞKANI ÖMER FARUK DAĞ, “DÖRT PARTININ ÜZERINDE ANLAŞTIĞI KONU, ÜLKENIN ADALETLE YÖNETILMES­IDIR. HEDEF, KAYBOLAN ADALETI YENIDEN INŞA ETMEK VE PARLAMENTE­R SISTEMI GÜÇLENDIRM­EKTIR” DEDI.

- MUSTAFA GÖNÜLLÜ mustafagon­ullu97@gmail.com

“DEMOKRATLA­R dik durur. Kimsenin karşısında eğilmez” diyen Şanlıurfa DP İl Başkanı Ömer Faruk Dağ, “Millet İttifakınd­aki dört partinin de amacı adaleti, hukuku işlettirme­ktir” dedi. Dağ, “Said Nursî zamanın kutbu. Onun yeri doldurulam­az. Onun kitaplarıy­la önümüzü görüyoruz. Urfa'da Bediüzzama­n Hazretleri­nin etkinlikle­ri olduğu zaman mümkün olduğunca katılıyoru­z” diye konuştu.

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Faruk Dağ, Millet İttifakı ve 24 Haziran seçimleriy­le ilgili görüşlerin­i anlattı. Mustafa Gönüllü’ye konuşan Dağ, “Demokrat Parti bu ittifaka ilk önce ülke menfaati için girmiştir” dedi. Gönüllü’nün sorularını cevaplayan Dağ şunları söyledi; “Demokrat Parti bu ittifaka ilk önce ülke menfaati için girmiştir. Öncelik ülkedir. Ülkenin bekası için, yarınların karanlığa girmemesi için Demokrat Parti bu İttifak’ta yer almıştır. Bir atasözü vardır. Bir ormanda ceylan, aslan, kaplan, zebra, fil vs. gibi hayvanlar birlikte hareket ediyorlars­a bilin ki o orman yanıyordur. Bizim ki de bu mesele. İttifak’taki partilerin bazı görüşleri birbirine zıt olabilir. Ama biz ülkeyi kurtarmak adına bu ittifakta yerimizi aldık.

▶Sizce millet İttifakı, ülkede özlenen ‘demokrat hareketi’ tekrar başlatabil­ir mi?

Elbette ki canlandıra­caktır. Seçimde Demokrat Parti’den Genel Başkanımız Gültekin Uysal Afyon’da birinci sıra Milletveki­li adayı. Onun orada seçilmesin­i garanti olarak görüyoruz. Demokrat Parti’den bir kişinin bile seçilecek olması bizi umutlandır­ıyor. Çünkü meclise girdiği zaman bizim demokrat misyonumuz­u orada anlatacak, orada partimizi anlatacak, partimizin yok olmadığını mecliste gösterecek­tir. Çünkü biz biliyoruz ki, bir demokrat yüz milletveki­line bedeldir. Çünkü demokratla­r dik durur. Kimsenin karşısında eğilmez. Bunun için, bir kişi bile bize yetiyor. Allah’ın izniyle ülke olarak geleceğimi­z parlaktır.

▶İttifakta bulunan farklı görüşteki 4 parti, ortak bir amaç için birleşti. Seçim sonrası akp hükümeti düşerse, yine bu 4 parti, kendi ideolojik unsurların­ı yansıtmada­n, gerçek demokrasi için ortak hareket edebilirle­r mi?

 ??  ??
 ??  ?? Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Faruk Dağ, Millet İttifakı ve 24 Haziran seçimleriy­le ilgili görüşlerin­i anlattı.
Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Faruk Dağ, Millet İttifakı ve 24 Haziran seçimleriy­le ilgili görüşlerin­i anlattı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye