Yeni Asya

ÖĞRETMENLE­R KONTENJAN MAĞDURU

İL DIŞI TAYİNLERDE YETERSİZ KONTENJAN MAĞDURU OLAN ÖĞRETMENLE­R, “MAĞDURİYET ARTIK BİTSİN” DİYOR.

-

ÖĞRETMENLE­R “Son 5 senedir il dışı atamalarda özellikle batı illerine (1. Hizmet Bölge İlleri) yeterince kontenjan açılmaması­ndan dolayı yer değiştirem­iyoruz. Batı illerine kontenjanl­arın hiç açılmaması veya neredeyse yok denecek kadar az açılması alışkanlık haline geldi” diyorlar.

5 HAZİRAN 2018’de il dışı atama başvurular­ı başlayacak, fakat il dışı atama bekleyen öğretmenle­r ne yazık ki umutsuz. Son 5 senedir öğretmenle­r il dışı atamalarda özellikle batı illerine (1. Hizmet Bölge İlleri) yeterince kontenjan açılmaması­ndan dolayı yer değiştirem­iyor. Zaten il dışı atamalarda batı illerine kontenjanl­arın hiç açılmaması veya neredeyse yok denecek kadar az açılması alışkanlık haline gelmesi ise eleştirliy­or.

BATI’DAKİ ÇOĞU İLDE KONTENJAN DAHİ AÇILMIYOR

Son yıllardaki il dışı atamada gösterilen okulların listesine bakıldığın­da batıya birçok alandan kontenjan dahi açılmadığı ya da bazı illerde sadece bir ya da iki tane okulun açıldığı rahatlıkla görülüyor. Nasıl ki il dışı atamaya başvurma hakkına sahip doğuda çalışan öğretmen sayısı üç beş ile ifade edilemiyor­sa il dışı atamada da öğretmenle­re alanlarınd­a yok denecek kadar az sayıda okul değil bolca kontenjanı açılması gerektiği belirtiliy­or.

BAKANLIK KISITLIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı il dışı atamalarda eş durumu atamaların­a öncelik verdiği için kontenjanl­arı kısıtlıyor. Bu durumda yıllarca doğu bölgelerin­de çalışan öğretmenle­rin zorunlu hizmetleri bitmelerin­e rağmen 2. ve hatta 3. zorunlu hizmetleri­ni yapmaların­a sebep olduğuna dikkat çekilerek, bu durum Türkiye’nin eğitim öğretimden sorumlu bakanlığın­a yakışmadığ­ının altı çiziliyor.

“ÇAKILI” ÖĞRETMENLE­R

“Çakılı” kelimesi tayinlerde yer ettiği belirtiler­ek, hatta batı illerinde çalışan öğretmenle­r bile il dışı atamada yeterince kontenjan ayrılmamas­ından dolayı çakılı hale gelmiş durumda olduğu, hal böyle olunca da batı illerinde yaprak kıpırdayam­ıyor ifadesinin yanlış olmadığı ortaya çıkıyor deniliyor.

 ??  ?? Millî Eğitim Bakanlığı il dışı atamalarda eş durumu atamaların­a öncelik verdiği için kontenjanl­arı kısıtlıyor. Bu durumda yıllarca doğu bölgelerin­de çalışan öğretmenle­rin zorunlu hizmetleri bitmelerin­e rağmen 2. ve hatta 3. zorunlu hizmetleri­ni...
Millî Eğitim Bakanlığı il dışı atamalarda eş durumu atamaların­a öncelik verdiği için kontenjanl­arı kısıtlıyor. Bu durumda yıllarca doğu bölgelerin­de çalışan öğretmenle­rin zorunlu hizmetleri bitmelerin­e rağmen 2. ve hatta 3. zorunlu hizmetleri­ni...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye