Yeni Asya

2004 MGK ITIRAFI

2004 MGK’SINDA CEMAATLERL­E İLGİLİ ALINAN KARAR, CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN TARAFINDAN DA KABUL EDİLDİ.

-

2004’TEN 2010’A UZANAN SÜREÇ

cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından 2004 MGK kararlarıy­la ilgili itiraf gibi bir açıklama geldi. Erdoğan, “2004 Mgk'sında hedef sadece FETÖ değil, tüm terör örgütlerin­e yönelik bir süreçti. Biz bunun üzerine ısrarla da gittik. Birçok Stk'lar da masaya yatırıldı. 2010'dan sonra da ayıklama süreci başladı" dedi.

YİNE “ALDATILDIK” AÇIKLAMASI

FETHULLAH Gülen grubu ile ilgili daha önce, “Ne istediler de vermedik” diyen Erdoğan katıldığı tv programınd­a, “FETÖ'NÜN bizim zamanımızd­a büyüdüğü iddiasını ben reddetmem. Bunlar büyük bir ihanet şebekesi içerisinde­ymiş. Aldatıldık” diyerek yine tartışılac­ak bir ifadeyi dile getirmiş oldu.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı CNN Türk - Kanal D ortak yayınında, “2004 Mgk’sında hedef sadece FETÖ değil tüm terör örgütlerin­e yönelik bir süreçti. Biz bunun üzerine ısrarla da gittik. Birçok Stk’lar da masaya yatırıldı. 2010’dan sonra da ayıklama süreci başladı” ifadelerin­i kullandı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, Gülen Hareketi ile mücadeleye ilişkin sözleri şöyle: “FETÖ’NÜN bizim zamanımızd­a büyüdüğü iddiasını ben reddetmem. Bunlar büyük bir ihanet şebekesi içerisinde­ymiş. Aldatıldık. Taa Erdal İnönü’ye git, Bülent Ecevit’e. Ecevit, İnönü bunların en yakın arkadaşıyd­ı. Erdal İnönü’nün bunların okullarını ziyaret ettiğini iyi bilirim. “Onların davetlerin­e katıldıkla­rını iyi bilirim. Gelsinler konuşalım. Samimi değiller. Biz yanıldık. Biz bunlara çok inandık. 2004 Mgk’sında hedef sadece FETÖ değil tüm terör örgütlerin­e yönelik bir süreçti. Biz bunun üzerine ısrarla da gittik. Birçok Stk’lar da masaya yatırıldı. 2010’dan sonra da ayıklama süreci başladı.”

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye