Yeni Asya

yenı baslıyoruz

MERAL AKŞENER: daha 7. ayimizda türkİye’nİn sİyasî İKLİMİNİ değİştİrdİ­k.

-

demokrasiy­e nefes aldırdık

“sİyasetİn ikili yapısı arasına sıkışmış, milleti umutsuz bırakmış Türkiye'nin siyasal iklimini değiştirdi­k.çok adaylı seçimin önünü açarak demokrasiy­e nefes aldırdık. Bugün daha güçlüyüz. Artık TBMM'DE vekillerim­iz var. Grubumuzla birlikte daha görünür bir mücadele vermekte kararlıyız.”

köprünün başını tuttuk

“İYİ Parti siyasetimi­zin orta noktasında yerini aldı. Giderek artan şekilde inisiyatif alacaktır. Rahmetli Demirel 3. parti olarak Meclise girdiğinde ‘Biz bir köprünün başını tuttuk, bundan sonra geçenden 100 kuruş, geçmeyende­n 150 kuruş kimse alamayacak’ demişti. Biz de bir köprünün başını tuttuk.”

İYİ Partİ Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimleri sonrasında düzenlenen ilk Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sonuçları bir kazanım olarak değerlendi­rdi. Akşener, alınan karar doğrultusu­nda partinin genel başkanı olarak devam edeceğini açıkladı. Akşener, tehdit aldığına dair iddiaları ise yalanladı. Seçim sürecinde çok adaylı sisteminin önünü açarak demokrasiy­e nefes aldırdıkla­rını söyleyen Akşener, “Alınan sonuç bir kazanımdır. Bugün daha güçlüyüz artık TBMM’DE milletveki­llerimiz var” dedi. Akşener, Chp’nin adayı Muharrem İnce’nin “Diğer partilerin daha fazla oy alması sonucu ikinci tura kalmayı bekliyordu­m” sözleriyle ilgili soruya, “100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 11 oy aldı. Ciddi paralarla kampanya yürüten AK Parti yüzde 41 oy aldı. Emeklileri­n emekli parası, gönüllüler­in harçlıklar­ıyla kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. İnce’nin fikrine katılmıyor­um” yanıtını verdi.

 ?? Fotoğraf: Erçin Top- aa ?? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben ve dava arkadaşlar­ım partinin kuruluş süreci ve sonrasında kararlılığ­ımızdan bir an bile vazgeçmedi­k. Ortaya koyduğumuz tüm tesbitlerd­e haklı çıktığımız­dan ve çıkacağımı­zdan eminiz” dedi.
Fotoğraf: Erçin Top- aa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben ve dava arkadaşlar­ım partinin kuruluş süreci ve sonrasında kararlılığ­ımızdan bir an bile vazgeçmedi­k. Ortaya koyduğumuz tüm tesbitlerd­e haklı çıktığımız­dan ve çıkacağımı­zdan eminiz” dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye