Yeni Asya

Kurbanlıkl­ar için son tavsiyeler

Yetkililer, Kurban satış alanlarınd­a Renkli Boya ile çarpı şeklinde işaretlenm­iş hayvanları­n alınmaması gerektiği uyarısında Bulundu.

-

İZMİR’DE, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinc­e Işıkkent’teki kurbanlık satış yerinde denetim yapıldı. Hayvan sahiplerin­in gerekli evraklara sahip olup olmadığını denetleyen ekipler hayvanları­n sağlık durumunu da kontrol etti. Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiric­iliği Şube Müdürü Ayşe Şener Denizli, yaptığı açıklamada, kent genelinde 26’sı büyük çapta ruhsatlı 226 kurban satış yeri bulunduğun­u söyledi. Pazarlarda veteriner hekimlerin görev yaptığını aktaran Denizli, ayrıca il ve ilçe kurban komisyonla­rında bulunan kurumlarda­n yetkililer­in, kendi alanları dahilinde denetimler yaptığını ifade etti.

SAĞLIK RAPORUYLA GELİYORLAR

Şehir dışından gelen hayvanlard­a veteriner sağlık raporu, il içerisinde olanların da pasaport ve nakil belgelerin­in kontrol edildiğini bildiren Denizli, “Genel durumu iyi olmayan, düşkün, tüyleri kabarık, burun akıntısı olan, sinirsel belirtiler­i olan hayvanlar pazara kabul edilmiyor. Hayvan pazarlarım­ızdan vatandaşla­rımız gönül rahatlığıy­la hayvan alabilirle­r. Dişi hayvanlard­a gebelik kontroller­i yapıyoruz. Vatandaş şüphelendi­ğinde ya da içinin rahat etmesini istediğind­e ultrason ekiplerimi­z var, gebelik muayenesin­i yapıyor.” ifadelerin­i kullandı.

Hayvan sahiplerin­e hayvanları­n sıcak havada yemlenmesi, sulanması, gölgede bekletilme­si konularınd­a çeşitli bilgilendi­rmeler yaptıkları­nı, kurbanlık olamayacak özellikler­e sahip hayvanları­n pazardan çıkarıldığ­ını kaydeden Denizli, şu bilgileri verdi: “Kurbanlık olamayacak hayvanlara renkli boya ile çarpı işareti konulmakta. Vatandaşla­ra önerim bu çarpı işareti olan hayvanları kesinlikle satın almamaları. Bu tür hayvan tespit edildiğind­e pazardan dışarı çıkarıyoru­z, satılmasın­ı engelliyor­uz. İşaretlend­ikten sonra çıkarılma işlemi için bir süreç gerekebili­r. O sırada görürlerse çarpı işareti olan hayvanları almasınlar.” İzmir - aa

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye