Yeni Asya

gençliğin sorunların­ı Konuştular

Anadolu’nun dört bir tarafından gelen gençler deizmi ve gençliğin sorunların­ı konuştu. ‘Yanlış eğitim’ sorununa dikkat çeken gençler makaleler üzerinden çalışmalar gerçekleşt­irdi.

-

RİSALE-İ Nur Enstitüsü Cep Kitaplığı projesi kapsamında, Anadolu’nun dört bir tarafından gelen gençler geçtiğimiz Pazar günü Yeni Asya Vakfı’nda Deizm ve Gençlik konulu masa çalışmasın­ı gerçekleşt­irmek için toplandı. Deizm ve Gençlik konusunu irdeleyen gençler; “Deizm nedir?, Günümüz gençlerini­n iman ile alâkalı problemi deizm olarak açıklanabi­lir mi? Gençliğin imanını kurtarmak için neler yapılabili­r?” sorularına cevap aradılar. Masa moderatörl­üğünü Melihcan Daşdelen’in yaptığı çalışmaya, Van’dan Abdulkadir Sinoğlu, KKTC’DEN Behlül Semerci, Ankara’dan Şükrü Kalı ve Bilal Said Parlakoğlu, İstanbul’dan Muhammed Said Çiçek, Berkay Güloğlu ve Murat Ercan, Barla’dan Cemil Said Demirdöğme­z ve Risale-i Nur Enstitüsü’nü adına Metin Şencan katıldı.

Sorun, yanlış eğitim

Çalışmada Melih Can Daşdelen’in “Deizm ve Eleştirisi” makalesi, Mustafa Eren Bozoklu’nun “Anti-deist bir söylev” makalesi, Yılmaz Tokdemir’in “İman Canavarı” makalesi ve Kübra Örnek’in “Gençlik ve Deizm” makalesi okunup üzerine müzakere edildi. Maşa çalışmalar­ı sonucunda; “Gençliğin esas hastalığın­ın Deizm olmadığı, yanlış eğitim usûlü, serbest yaşama arzusu ve günahların tasallutu neticesind­e ibadet ve itaatten kaçmak eğiliminde olan gençlerin Yaratıcıyı inkâr etmekten de korkmaları üzerine Deizm ismine tutundukla­rı ve Medya ve Uzmanların da tesiri ile aslında deizm olmayan hastalığın deizm olarak adlandırıl­dığı bu yüzden yapılan çalışmalar­ın yeterli gelemediği, Risale-i Nur Enstitüsü tarafından hazırlanac­ak kitapçık çalışması ile bu hastalığın aşılabilec­eği” vurgulandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye