Yeni Asya

ORTAK AKIL CAGRISI

İŞ DÜNYASI: istişare Kanalların­ı açık tutmalı Ve ortak akılla çalışmalıy­ız. ab ile ilişkileri­mizi yeniden olumlu BIR çerçeveye Kavuşturma­mız gerekiyor.

-

İŞBİRLİĞİY­LE ÇALIŞALIM

Kobİ’lerin ve 40 bin şirketin çatı örgütü TÜRKONFED: “Türk ekonomisin­in sorunların­ı ‘ortak akıl’la aşabilmesi­nin şartlarını­n oluşturulm­ası için, hükümetimi­z ve tüm iş dünyasıyla işbirliği içinde çalışalım.”

ENFLASYONA YOL HARİTASI

TOBB ve TÜSİAD: “Enlasyonu kalıcı olarak düşürmek için güven verici somut bir yol haritası hazırlanma­lı, en önemli ekonomik partnerimi­z olan AB ile ilişkiler yeniden olumlu çerçeveye kavuşturul­malı.” Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Koçak: “Sorunlar konuşarak çözülmeli.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türk Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneğince (TÜSİAD), hükümetin açıkladığı ekonomik programın hedefleri ve alınmakta olan tedbirleri­n başarısı için iş dünyasının azimle destek olmaya kararlı olduğu belirtildi. TOBB ve TÜSİAD tarafından gerçekleşt­irilen istişarele­r sonrası ekonomik gelişmeler­e ilişkin ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, son dönemde karşılaşıl­an finansal zorlukları­n milletle dayanışma içinde aşılacağı ifade edildi. Hükümetin açıkladığı ekonomik programın hedeleri ve alınmakta olan tedbirleri­n başarısı için iş dünyasının azimle destek olmaya kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, Türkiye ekonomisin­in temellerin­in sağlam olduğu ve bu süreçte reel sektörün üretim ve istihdam kapasitesi­nin korunmasın­ın son derece büyük önem arz ettiği bildirildi. Açıklamada, Türkiye ekonomisin­de gerek küresel gelişmeler gerekse iç dinamikler dolayısıyl­a hassas bir dönem içinde bulunulduğ­una işaret edilerek, bu durumun reel ekonomi üzerinde kalıcı bir etkiye sebep olmaması için gerekli tedbirleri­n gecikmeden alınması gerektiği belirtildi.

AVRUPA BİRLİĞİ İLE İLİŞKİLER DÜZELTİLME­Lİ

Bu süreçte atılması gereken adımlara ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi; “Merkez Bankasının dün sabah likidite yönetimi için attığı olumlu adımların yanı sıra kurun istikrara kavuşması için daha sıkı bir para politikası­na geçilmeli, sıkı para politikası­nı destekleye­cek tasarruf tedbirleri­ni içeren maliye politikası en kısa sürede açıklanmal­ı, enlasyonun kalıcı olarak düşürülmes­i için güven verici somut bir yol haritası bir an önce hazırlanma­lı, en önemli ekonomik partner olan Avrupa Birliği ile ilişkiler yeniden olumlu çerçeveye kavuşturul­malı, ABD ve Türkiye mevcut sorunların stratejik ortaklık çerçevesin­de diplomasi yoluyla ve ivedilikle çözülmesi için çaba göstermeye devam etmeli. İş dünyası olarak, gerekli önlemlerin uygulanmas­ıyla ekonomimiz­in yeniden dengelener­ek sürdürüleb­ilir büyüme sürecine sür’atle döneceğine inancımız tamdır.” istanbul - aa

 ??  ??
 ??  ?? TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye