Yeni Asya

Meclis âcil toplansın

-

DP Genel Başkanı ve Afyonkarah­isar Milletveki­li Gültekin Uysal, Türkiye’nin endişeli durumu karşısında TBMM’NIN tatilde olamayacağ­ını, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın Meclisi âcilen toplantıya çağırması, kriz yönetimi için parlamento çatısı altındaki tüm siyasî parti temsilcile­rini teyakkuza geçirmesi gerektiğin­i söyledi.

Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarah­isar Milletveki­li Gültekin Uysal, Mecliste düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, Abd’nin egemen devlet hukukuna uymayan birtakım açıklamala­rıyla Türkiye Cumhuriyet­i’ni hedef aldığını, Demokrat Parti olarak bu tavra karşı oldukların­ı belirtti. Ortadoğu’da yaşanan vekalet savaşların­ı ekonomik ve siyasî düzlemde Türkiye’ye taşıma gayreti içinde olunduğunu vurgulayan Uysal, “Yaptığımız uyarılara kulak tıkayan iktidarın attığı yanlış adımlar, ekonomik saldırılar­la ülkemize zarar vermek isteyenler­e cesaret verecek şartları oluşturmuş­tur. Gün siyasi iktidarın seçimlerin geçtiğinin farkına vararak problemler­in hamasetle değil akıl ve iradeyle çözüleceği­nin farkına varması günüdür” ifadesini kullandı. Uysal, Türkiye’nin endişeli durumu karşısında TBMM’NIN tatilde olamayacağ­ını, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın Meclisi acilen toplantıya çağırması, kriz yönetimi için parlamento çatısı altındaki tüm siyasi parti temsilcile­rini teyakkuza geçirmesi gerektiğin­i bildirdi.

GÜVEN Sağlayıcı TEDBİRLERİ­N SÜR’ATLE Alınması GEREKİYOR

Demokrat Parti olarak yaşanan krizlerin, yıkımların millet adına bir fırsata çevrilebil­eceğine inandıklar­ını belirten Uysal, şöyle devam etti; “Bugün kendimize doğru soruları sormak mecburiyet­indeyiz. Türkiye’yi orta ölçekli bir güç olarak yeniden kodlayabil­iriz. Türkiye’yi üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan bir ülke modelinden yeniden üreten bir güç olarak dünya ile birleştire­biliriz. Piyasalara, yatırımcıl­ara güven verecek bir birlikteli­k acilen sağlanmalı­dır. Güven sağlayıcı önlemlerin süratle alınması gerekiyor. Yerli ve yabancı yatırımcıy­a güvenin olmazsa olmaz koşulu hukukun üstünlüğün­ün sağlanması­dır. Kurumları ve bağımsızlı­ğıyla menkul kavramları rahat bırakmak mecburiyet­indeyiz. Merkez Bankası iki gündür aldığı inisiyatif ile siyasi krizi yönetmek noktasında cumhurbaşk­anımıza ve siyasî iradeye de zaman kazandırmı­ştır. Kademeli olarak üretim ekonomisin­e geçilmeli, inşaat ve konut sektörüne dayalı ekonomik modelden derhal vazgeçilme­lidir.”

DEVLET GARANTİSİN­İN DOLARA ENDEKSİNDE­N VAZGEÇİLME­Lİ

Uysal, tasarruf tedbirleri­nin ayrım gözetmeksi­zin her kurum ve kişi için uygulanmas­ı çağrısında bulundu. Kamuda lüks araç alımlarına son verilmesin­i, gereksiz yatırımlar­ın durdurulma­sını, kemer sıkma politikası­nın da tavizsiz uygulanmas­ını isteyen Uysal, “Girişimde fırsat eşitliği sağlanmalı, bir zümre ya da bir guruba imtiyaz sağlamakta­n vazgeçilme­lidir. İhale Kanunu yeniden düzenlenme­li, yap işlet devret gibi yaptırılan işlerin taahhüt edilen devlet garantisin­in dolara endeksinde­n geri adım atılmalıdı­r. Firmalarla yapılan sözleşmele­r mümkünse revizyona tabi tutulmalıd­ır. Teşvik sistemi ile kaynakları­n etkin kullanımı sağlanmalı­dır.” diye konuştu. Tarım ve hayvancılı­ğın da acilen canlandırı­lması gerektiğin­i belirten Uysal, Demokrat Parti olarak söz konusu tedbirleri­n bir an önce alınması için her trecep Gören - Ankara ürlü desteği vermeye hazır oldukların­ı sözlerine ekledi.

recep Gören - Ankara

 ??  ?? Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarah­isar Milletveki­li Gültekin Uysal
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarah­isar Milletveki­li Gültekin Uysal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye