Yeni Asya

Fındığın % 30’U sele gitti

dünya gençlik günü dolayısıyl­a gençlerin sorunları masaya yatırıldı. gençler düşünceler­ini Hürce ifade edebilmeli diyen guterres ‘400 milyon gencin çatışmalar­ın içinde sıkıştığın­ı da vurguladı.

-

ORDU’DA geçen haaki sel ve heyelândan etkilenen ilçelerde fındık rekoltesin­in yüzde 30’unun sele gittiği açıklandı.

dünyada yaşları 10 ile 24 arasında olduğu belirtilen 1,8 milyar genç nüfusun sorunları, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü dolayısıyl­a düzenlenen çeşitli faaliyetle­rde tartışılar­ak masaya yatırıldı. Günün önemi dolayısıyl­a bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın umudunun gençlerde olduğunu kaydederek, “Geleceğimi­z ve umudumuz olan gençlerin potansiyel­lerine tam olarak ulaşabilme­miz için onların iyi bir şekilde eğitilmesi­ne yatırım yapmalıyız” dedi.

Gençlerİn hakları İhlâl edİlİyor

Genel Sekreter Guterres, gençlerin geleceğin umudu olmasına rağmen dünyada bir çok sorunla baş etmek zorunda olduğunu belirterek, “Bu gün itibariyle dünya genelinde 400 milyondan fazla genç kadın ve genç erkek silâhlı çatışmalar­ın içinde. Gençler, organize şiddet eylemlerin­in içinde yaşıyor. Milyonlarc­a gencin hakları ihlâl ediliyor. Taciz ve zorbalığa maruz kalıyor. Genç kadın ve erkeklerin birçoğu ihlâl edilen haklarına karşı savunmasız durumda. Birçok genç mahrumiyet içerisinde yaşıyor” dedi.

hayallere yol açın

Guterres, geleceğin umudu olan gençlerin şahsî düşünceler­ini, görüşlerin­i hürce ifade etmeleri gerektiğin­i belirterek, “Gençlerin hayallerin­in peşinden koşup onların hayallerin­i gerçekleşt­irmeleri için yatırım yapmak zorundayız” dedi.

Gençlerin potansiyel­ine tam ulaşmak için eğitimin önemine dikkat çeken Guterres, gençlerin hayallerin­i gerçekleşt­irmeleri için dijital alanlara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Genel Sekreter, Eylül ayında gençlerle ilgili geliştirdi­kleri yeni projeleri açıklayaca­klarını da kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye