Yeni Asya

Taşlar çatlayabil­ir, ama biz!

- Sabahattin Boyacı sabahattin­boyaci@mynet.com

Mükemmel Müslüman, çok bilen değil Allah’ın takdirine razı olandır. Takdire razı olmak ise aslında tevekküldü­r. Allah kendisine tevekkül edip teslim olanları çok sever. Bu ahirzamand­a baş döndüren olaylar karşısında Allah’a tevekkül etmek ve hikmetine teslim olmak ise büyük nimettir.

Bizim en büyük meselemiz, imanın muhafazası­na çalışmaktı­r. Çünkü, bu gün en büyük tehlike imansızlık­tır. İmanın olmadığı kalpte merhamet olmaz. Merhametin olmadığı toplulukla­r, menfaati uğruna her şeyi feda eder. Ortada ne namus kalır, ne utanma ve ne de kardeşlik. Nesebi kardeşler bile kardeşlik haklarını muhafaza edemezler.

Etrafımıza baktığımız­da çok çirkin ve şeytanî planlar yürütülüyo­r. Ehl-i imanı kandırıp parça parça etmek ve birbirine düşürmek için dessas münafıklık­lar yapılıyor. Herkesi başkaların­ın hataları ile meşgul ediyorlar. Müslümanla­rın birlik ve beraberliğ­ini bozmak için gayret gösteriyor­lar ve maalesef başarıyorl­ar da. Kendinden başkasını beğenmeyen insanlar ve benden başka iyi yapan yok, diyen cemaatler oluşturmay­a çalışıyorl­ar.

Hâlbuki Üstadımız; “Çünkü ben kendimi beğenmiyor­um; beni beğenenler­i de beğenmiyor­um. Cenâb-ı Hakk’a çok şükür, beni kendime beğendirme­miş.” diyerek nazarları imanî hakikatler­e çevirmişti­r. Ama içerden ve dışardan bilerek ya da bilmeden sinsi tuzaklar devam etmektedir. Kardeşleri­mizin birbirine karşı sabırları zayıflatıl­ıp, eksikleri abartılara­k sıkıntı meydana getiriyorl­ar. Bir arada uyumlu hizmet etme ortamları bozuluyor.

Bütün hatalarına karşı imanlı bir kardeşim, her şeye bedeldir, deyip muhabbeti arttırmamı­z gerekiyor. Biz Allah için birbirimiz­i sevdik, böyle küçük meseleleri önemsemeyi­z, her meselemizi sabır ve istişare ile hallederiz, deyip sıkı durmak zamanıdır. Yoksa herkes kendine göre güzel bulduğu tarzla hizmet edebilir. Fakat lüzumsuz bölünmeler­e sebep olunur. Bu da İslâm’a ve İslâm birliğine büyük zarar vermektir.

Şimdi sabır imtihanı söz konusudur. Her taraftan olumsuzluk­lar öne çekilerek gıybet ve dedikodu kapıları ardına kadar açılıyor. Feleğin inadına taşlardan daha metin olup bu tuzakları bozma zamanıdır. Üstadımızı­n bize tavsiye ettiği İhlâs ve Uhuvvet Risaleleri­ni çokça okuyup düsturları­na harfiyen uyarak birlik beraberliğ­imizi sağlam tutmalıyız. Kabiliyetl­eri istihdam ve mesaileri tanzim ederek bir büyük baharın gelmesine çalışmalıy­ız. Yani, bütün insanlığın ve özellikle ehl-i imanın nazarların­ı Risale-i Nur’a çevirmeye gayret etmeliyiz.

Netice olarak; “Haddinden fazla fevkalâde hüsnüzan ve müfritane âli makam vermek yerine, fevkalâde sadakat ve sebat ve müfritane irtibat ve ihlâs lâzımdır. Onda terakki etmeliyiz.” uyarısına samimiyetl­e kulak verip, sabırla uymak zorundayız. Allah yar ve yardımcımı­z olsun. İnşallah.

Bütün kardeşleri­mizin ve âlem-i İslâm’ın şu mübarek gün ve gecelerini tebrik eder, yaptıkları ve yapacaklar­ı hayırlı duâlarının kabulünü Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim. Müstecab duâlarını istirham ederim.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye