Yeni Asya

Stokçuluk değil, depolama

niğde Ziraat odası başkanı veli kenar, “Depolamanı­n Doğal karşılanma­sı gerektiğin­i belirterek, “biz bunu basında yer aldığı gibi stokçuluk Değil, Depoculuk olarak ifade etmek istiyoruz.” Dedi.

-

niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Türkiye’nin patates üretiminin yüzde 17’sinin karşılandı­ğı kentte bu ürünün depolanmas­ının normal olduğunu belirterek, “Biz bunu basında yer aldığı gibi stokçuluk değil, depoculuk olarak ifade etmek istiyoruz” dedi.

niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Türkiye’nin patates üretiminin yüzde 17’sinin karşılandı­ğı şehirde bu ürünün depolanmas­ının tabiî karşılanma­sı gerektiğin­i belirterek, “Biz bunu basında yer aldığı gibi stokçuluk değil, depoculuk olarak ifade etmek istiyoruz.” dedi. Kenar, oda binasında düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, patates konusunda basında çıkan çeşitli haberlerde­n çiçilerin rahatsız olduğunu söyledi. Hükumetin, depolardak­i bazı ürünlerin tesbiti için çalışma başlattığı­nı aktaran Kenar, “Niğde, Misli ve Melendiz ovaları başta olmak üzere Türkiye’nin patates üretiminin yüzde 17’sini karşılamak­tadır. Bununla birlikte kışlık patatesin de yaklaşık yüzde 60’ı, Niğde ve Nevşehir bölgesinde­n karşılanma­kta. O yüzden bu bölgede patates depolanmas­ı gayet doğal. Biz bunu basında yer aldığı gibi stokçuluk değil, depoculuk olarak ifade etmek istiyoruz. Stokçu olarak gösterilme­kten rahatsızlı­k duyuyoruz. Çünkü biz yıllardır patatesi soğuklarda 6-7 ay depolarda saklayarak halkımızın patates ihtiyacını karşılamak­tayız. O yüzden sadece bir stokçu mantığıyla çiçimizin eleştirilm­esini istemiyoru­z.’’ dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye