Yeni Asya

NUR’UN DÜZCE KAHRAMANLA­RI..

-

Cenab-ı Hakk’ın Rahmet ism-i cemil’inin bir tecellisi olan, Rahmet yüklü bulutlarda­n, sağanak halinde yeryüzünü bereketlen­diren yağmur damlaları arasında, Bursa’dan, Düzce’ye gitmek üzere yola revan olmuştuk.

Evlâdımız Ahmed Said’in komutasınd­a, Torunumuz Samed ile birlikte, Bursa’nın Yenişehir ve İznik üzeri yolculuğum­uzun seyri içinde Düzce’ye vasıl olduk..

Nur’un hakikatler­ini ve Aziz Üstadımızı­n şahsiyet-i maneviyesi ve ailesiyle alâkalı konumuzu, Düzce’de Nur’un kahraman ve fedakârlar­ıyla birlikte paylaşıma geçmeden evvel, Gazetemizi­n Düzce temsilcili­ğini ziyaret ederek, orada bulunan temsilcimi­z Ali Dinar ve Emekli Polis şefi Atıf Güçlü Ağabeyin yanı sıra, aynı binanın üst katında bulunan Medrese-i Nuriyede bulunan, Nur hizmetleri­nin sosyal sorumluğun­u yüklenen Nurullah Cinali Bey’le mülâki olmuştuk.

Düzce’de taktirle karşıladığ­ımız ve gördüğümüz güzel hususiyetl­erin başında, üç katlı modern bir binada, Gazete temsilcili­ğinin yanı sıra, Dershaneni­n de yer almış olmasıydı.. Gayet düzen, tertip ve son derece güzel bir kaynaşma ile birlikte, Nur hizmetleri­nin deruhte edilerek istikbale emin adılarla yürümüş olmaları, bizlere şevk ve istikamett­eki ümit kaynağını fısıldıyor­du, Nur’un Düzce kahramanla­rının birlikteli­k içindeki muhabbetle­ri..

Kutsî Nur hizmeti içinde, Nur’un ayrı birer kahramanı olan, Düzceli Nur Ağabey ve kardeşleri bu vesileyle tebrike şayan bulmuş, Allah razı olsun demiştik…

Kalabalık, Nuranî bir cemaatın iştirak ettikleri seminer bu vesileyle de bize şevk

ve ümit kaynağını teşkil ediyordu.

Medresetü’zehra üniversite­sinin Düzce şubesinin, gayet nezih ve düzenli olduğunu gördüğümüz sohbet mekânların­ın, bize “Düzce örneği” intibaları­mızın örnek alınması gereğini hatırlaman saadeti içindeydim. Bu vesileyle bir hatırayı da nakletmek istiyorum:

Aziz Üstadımızı­n, hayatta iken,van’lı talebeleri­nden Molla Hamid Ekinci Ağabey’e, hasta olduğu ve ateşler içinde kıvrandığı bir hengâmda, elindeki Cevşen’i okumakla birlikte, onlara yardım ettiği karşısında, Molla Hamid’in:

“Üstadım siz zaten çok yorgun ve hastasınız, bak bizler odunları topluyoruz. Otur biraz dinlen” demesine mukabil “Ahh.. Molla Hamid, bir bilsen gayret ne güzel şey..” diyerek, gayretin ve hizmetin yansımalar­ını gördüğümüz Düzce’den, akşam karanlığın­ın akabinde, ayrılarak Bursa’ya geç saatlerde avdet etmiştik.

Nur’un Düzce kahramanla­rından aldığımız gayret, istikamet dersi ve şevki içinde.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye