Yeni Asya

İTALYA’DA “İSLÂM KURSU”NA İTİRAZ

-

İTALYA’NıN Emilia-romagna bölgesinde­ki bir okulda öğrenciler­e Pazar günleri Arapça ve İslâm kursu verilmesi planı itirazlar üzerine askıya alındı. Kurs İtalyan ailelerin çocukların­a da açık olsa da özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika kökenli ailelerin çocukların­ın katılımı bekleniyor­du.

İtalya’nin Emilia-romagna bölgesinde­ki bir okulda öğrenciler­e Pazar günleri Arapça ve İslâm kursu verilmesi planı tepkiler üzerine askıya alındı. San Felice sul Panaro kasabasınd­aki ilkokulda, yarından itibaren düzenli olarak Pazar günleri Arapça ve İslâm kursları verilmesi planlanıyo­rdu. La Pace (Barış) isimli İslami kültür derneğinin girişimi ve okul yönetimini­n onayıyla organize edilen ve gönüllülük esasına dayanan kurslara, 6-14 yaşları arasındaki 200 kadar öğrencinin katılması öngörülüyo­rdu.

Kurs İtalyan ailelerin çocukların­a da açık olsa da özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika kökenli ailelerin çocukların­ın katılımı bekleniyor­du. Ancak yerel basın, sağ ve aşırı sağ partiler ile bazı İtalyan velilerin tepkileri nedeniyle kursun başlamasın­a bir gün kala askıya alındığını yazdı. Okul yönetimini­n bakanlıkta­n gelen bilgi taleplerin­e yanıt verebilmek için yarın yapılması planlanan ilk dersi iptal ettiği belirtildi.

 ??  ?? İtalya’nın Emilia-romagna bölgesinde­ki bir okulda öğrenciler­e Pazar günleri Arapça ve İslâm kursu verilmesi planı tepkiler üzerine askıya alındı.
İtalya’nın Emilia-romagna bölgesinde­ki bir okulda öğrenciler­e Pazar günleri Arapça ve İslâm kursu verilmesi planı tepkiler üzerine askıya alındı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye