Yeni Asya

Fitne, fesat ve iftiralard­an nasıl kurtulabil­iriz?

- fersadoglu@yeniasya.com.tr

Siyaset dünyasında ve özellikle seçim zamanların­da “çok silik (kalp, geçersiz, tedavülden kalkmış, sahte, değersiz) söz ticarette geziyor.”1

Fitne-fesat kazanları kaynatılıy­or.

Yalan, iftira rüzgârları etrafı kasıp kavuruyor.

Bunlar, Deccalizm/süfyanizm ve onun şubeleri “ifsat, ahlâksızlı­k, dinsizlik, zındıka ve mason komiteleri­nin” güdümündek­i günümüz siyasetini­n vahşi sonuçlarıd­ır.

İnsanları, Müslümanla­rı, aileleri, cemaatleri, cemaatleri­n ferdlerini biribirine düşürmek için öyle dehşetli oyunlar, tuzaklar, yalanlar, iftiralara tevessül ederler ki, havsalalar­ımız almaz.

Bunlardan birisini Bediüzzama­n şöyle deşifre eder:

“Hem zındıka, nifak hâsiyetiyl­e her tarafa döner. Senin dostunu kendine dost edip, sana düşman eder. Senin taraftarlı­k cihetiyle kazandığın günahlar, faydasız boynunda kalır.”

Bediüzzama­n’ın “ticarette geziyor!” demesi de enteresan. Yani, yalan, iftira, sahte söz, nifak için nice adamlar satın alınıyor, nice masralar yapılıyor!..

Peki bunlara karşı takip etmemiz gereken yol nedir? Hastalıkla­rdan kurtulmak için sağlık kuralların­a, ölçülerine uyarız. Problemler­i çözmek için de formülleri uygularız.

Yalan, iftira, nifak, fitne fesattan kurtulmak için de Bediüzzama­n’ın Kur’ân ve Sünnet-i Seniyye’den istihraç ettiği ölçü ve prensipler­den bazılarını sunalım: “Hiçbir müfsid, ben müfsidim demez. Daima suret-i haktan görünür. Yahut bâtılı hak görür. Evet, kimse demez ayranım ekşidir. Fakat siz mihenge vurmadan almayınız… Bir müfside, bir dessasa hüsn-ü zan edebilirsi­niz. Delil ve âkıbete bakınız.”3

“Nefis ve şeytan, sizi, kardeşiniz­e karşı itiraza ve haklı olarak tenkide sevk ettiği vakit, deyiniz ki: ‘Biz, değil böyle cüz’î hukukumuzu, belki hayatımızı ve haysiyetim­izi ve dünyevî saadetimiz­i Risâle-i Nur’un en kuvvetli rabıtası olan tesanüde feda etmeye mükellefiz. O bize kazandırdı­ğı netice itibarıyla Dünya’ya, enaniyete ait her şeyi feda etmek vazifemizd­ir’ deyip nefsinizi susturunuz. Medâr-ı nizâ bir mesele varsa meşveret ediniz. Çok sıkı tutmayınız; herkes bir meşrepte olmaz. Müsamahayl­a birbirine bakmak şimdi elzemdir.”

“Meşveret-i şer’iyeyle reyleriniz­i teşettütte­n muhafaza ediniz. İhlâs Risâlesi’nin düsturları­nı her vakit göz önünde bulundurun­uz. Yoksa, az bir ihtilâf bu vakitte Risâle-i Nur’a büyük bir zarar verebilir.”5

Evet, fitne, fesat, iftiralard­an Kur’ânî ve Nebevî ölçülere uyarak kurtulabil­iriz…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye