Yeni Asya

CLA ile başladı

-

LÜKS segment satışları 2018 yılında yüzde 3,3 oranında gerileme gösterirke­n, D segmentini­n başarılı temsilcisi toyota Camry liderliğin­i korumayı başardı. Dünya çapında D segmentind­eki otomobil satışları 2018 yılında 9.52 milyon adet olarak gerçekleşi­rken, 2017 yılında da bu segmentin lideri olan Camry, yüzde 4.2’lik artış ve 672 bin 594 adetlik satış ile zirvedeki yerini sağlamlaşt­ırdı. Bu yılın ilk çeyreğinde­n itibaren 14 yıllık aradan sonra hibrit versiyonuy­la Avrupa’da yeniden satışa sunulacak olan 8’nci nesil lüks Camry ile toyota’nın Avrupa’daki hibrit ürün gamı 8’e çıkacak.

Mercedes-benz, yeni CLA Modelini LAS VEGAS’TA gerçekleşt­irilen Tüketici elektroniğ­i Fuarı (ces) 2019 kapsamında TANıTARAK yeni yıla Başlangıç yaptı. MERCEDES-BENZ EQC

MERCEDES BENZ, CES (Tüketici Elektroniğ­i Fuarı) 2019’da tasarım ikonu olarak konumlandı­rdığı Yeni CLA’Yı tanıttı. Fuarda Mercedes-benz Cla’nın dünya tanıtımını yapılırken, marka Mercedesbe­nz EQC ve Vision URBANETIC olmak üzere iki ABD lansmanına da ev sahipliği yaptı. Kamyon Ürün Grubu ise fuarda geleceğe yönelik otonom sürüş stratejisi­yle ilgili önemli yenilikler­i paylaştı.

Mercedes-benz, tasarım ikonu olan yeni CLA modelini Las Vegas’ta gerçekleşt­irilen Tüketici Elektroniğ­i Fuarı (CES) 2019 kapsamında tanıttı. Dört kapılı kompakt coupé ile tamamen yeni bir segment oluşturan Mercedes-benz, markaya yeni müşteriler kazandıran ve markanın gençleşme stratejisi­nde önemli bir rol üstlenen ilk nesil Cla’dan 750.000 adet satarak çok büyük bir başarıya imza attı. Yeni CLA, ilk neslin temel tasarım karakteris­tiğini koruyarak bünyesinde barındırdı­ğı yenilikçi teknolojil­erle yerini aldığı neslin başarısını daha da ileriye taşıyacak. Mercedes-benz Cla’nın dünya lansmanını­n yanında, ayrıca elektrikli Mercedesbe­nz EQC ve devrim niteliğind­eki Vision URBANETIC mobilite konseptini­n de ABD tanıtımı yapıldı. Daimler’de yeni bir mobilite çağının başlamasın­ın sembolü niteliğind­e olan tamamen elektrikli Mercedes-benz EQ serisinin ilk üretim modeli Mercedesbe­nz Eqc’nin ABD tanıtımı da gerçekleşt­i. Kesintisiz, net ve renkli vurgulara sahip tasarımıyl­a öne çıkan Mercedesbe­nz EQ markası, yenilikçi lüks (Progressiv­e Luxury) tasarım dilini kullanırke­n, yenilikçi elektrikli otomobil görünümünü­n de öncülüğünü yapıyor.

VİSİON URBANETIC

Kullanım amacına uygun, verimli ve süreklilik vaat eden yapısıyla Vision URBANETIC geleceğin şehir içi mobilitesi­ne tamamen yenilikçi, etkin bir çözüm sunuyor. Esnek otonom sürüş platformu Cargo Modülü ile ürün taşımacılı­ğına ve People-mover Modülü ile ise yolcu taşımacılı­ğına hizmet ediyor. Elektrikli güç ve aktarma‚ sıfır emisyonlu ve neredeyse tamamen sessiz lokal bir mobilite çözümü sunuyor.

OTONOM KAMYON STRATEJİSİ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye