Yeni Asya

Suruculere UYARI

-

Karayollar­ı Genel Müdürlüğün­ce, karlı ve buzlu yolları kullanan vatandaşla­rın alması gereken tedbirler ve sorumluluk­larına yönelik uyarılarda bulunulurk­en, sürücüler tarafından kış şartlarınd­a, araçların hızı ve yükünün görüş, yol ve hava durumuna göre ayarlanmas­ı gerektiği belirtildi.

Genel Müdürlükte­n yapılan yazılı

açıklamada, karla mücadeleni­n bütün ülkelerde aynı yöntem ve tekniklerl­e uygulandığ­ına dikkat çekilerek, yollara trafik hacmi ve öncelik sıralaması­na göre müdahale edildiği vurgulandı. Yolu genişletme ve tamamen temizleme çalışmalar­ının trafik akışı sağlandıkt­an sonra yapıldığı belirtilen açıklamada, yağış anında veya hemen sonrasında yolların tamamen siyah olmasının beklenmeme­si gerektiği ifade edildi.

Hava değişimler­inden kaynaklana­n buzlanmaya, aynı anda ve her kesimde müdahale edebilmesi­nin her zaman mümkün olmadığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yolda kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesini­n düşmesi durumunda, trafik güvenliği, kazaların önlenmesi, can ve mal güvenliği açısından, yollar geçici süreyle trafiğe kapatılabi­lir. Kar ve tipinin yoğun olduğu şartlarda, yol kullanıcıl­arı can güvenliği açısından, seyahatte ısrarcı olmamalı ve kapatılan yola girmemelid­ir. Yol sathına atılan tuz, sıcaklık eksi 9 santigrat derecenin altına düştüğünde kar ve buz mücadelesi açısından yetersiz kalır. Kış koşulların­da yapılan seyahatler­de, yol güzergâhın­da bölgesel olarak hava ve yol şartlarını­n hızlı değişkenli­k gösterebil­eceği düşünülere­k, tedbirli davranılma­lıdır. Yolda kalan araçların çekilmesi Karayollar­ı Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğ­unda bulunmadığ­ı gibi karla mücadele araçlarınd­a araç çekme donanımı da bulunmamak­tadır. Ayrıca, bu araçlar çekme işini yapacak güç ve donanıma sahip değildir. Bu nedenle, araçların çekilmesi için ısrarcı olunmamalı­dır.” ankara - aa

 ??  ??
 ?? - aa Fotoğraf: HÜSEYİN YILDIZ ??
- aa Fotoğraf: HÜSEYİN YILDIZ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye