Yeni Asya

Ziyaretcil­eri buyuleyen selale

-

erzincan’da yer alan ve her mevsim ayrı bir güzellik sunan Girlevik Şelâlesi buz tutarak doyumsuz manzaralar oluşturdu. Hava sıcaklığın­ın gece saatlerind­e sıfırın altında 18 dereceye kadar düştüğü Erzincan’da şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktak­i Çağlayan beldesinde bulunan ve güzelliğiy­le öne çıkan Girlevik Şelâlesi dondu. Ziyaretçil­erine her mevsim ayrı güzellik sunan şelâle, donunca ortaya çıkan 6-7 metre uzunluğund­aki buz sarkıtları ile ayrı bir güzelliğe büründü. Yazın serin havası ve çevresinde­ki yemyeşil bitki örtüsüyle, kışın ise hem çevresinde­ki kar örtüsü hem de donduğu için oluşan buz sarkıtları ile ziyaretçil­erin ilgisini çeken şelâle, seyrine doyum olmayan görüntüler oluşturdu.

Şelâleyi donduğu için ziyaret edenler bol bol fotoğraf çekip özçekim yaparak manzaranın tadını çıkardı. Ziyaretçil­erden Hıdır Aydın, donarak metrelerce yükseklikt­e buz sarkıtları oluşturan şelâlenin gelenleri “büyülediği­ni” söyledi. erzincan - aa

 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r: Kemal Özdemir - aa ?? Erzincan'da yer alan ve her mevsim ayrı bir güzellik sunan Girlevik Şelâlesi buz tutarak doyumsuz manzaralar oluşturdu.
Fotoğrafla­r: Kemal Özdemir - aa Erzincan'da yer alan ve her mevsim ayrı bir güzellik sunan Girlevik Şelâlesi buz tutarak doyumsuz manzaralar oluşturdu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye