Yeni Asya

FBI’NIN TRUMP şüphesi

RUSYA İÇİN Mİ ÇALIŞIYOR?

-

new York Times gazetesi, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya için çalışıp çalışmadığ­ına ilişkin gizli bir soruşturma yürüttüğün­ü yazdı. Beyaz Saray, New York Times’ın bu haberini kınadı.

new york Times gazetesi, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya için çalışıp çalışmadığ­ına ilişkin gizli bir soruşturma yürüttüğün­ü yazdı. Beyaz Saray, New York Times’ın bu haberini kınadı. Gazete, yetkililer­in, Donald Trump’ın 2016 yılındaki başkanlık seçimleri sırasında Rusya ile ilişkileri­nden derin şüphe duydukları­nı, ancak bu tür bir soruşturma­nın hassasiyet­i ve ağırlığı nedeniyle o dönem bundan kaçındıkla­rını belirtti. Ancak Trump’ın 2017 yılında FBI Direktörü James Comey’yi kovduktan sonra yetkililer­in şüphelerin­in arttığı ve soruşturma­nın başlatıldı­ğı kaydedildi. Soruşturma, Trump’ın bir ulusal güvenlik tehdidi olup olmadığına yönelikti. Trump, bu tür bir soruşturma için herhangi bir nedenin ya da kanıtın olmadığını söyledi.

 ??  ??
 ??  ?? FBI ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya için çalışıp çalışmadığ­ına ilişkin gizli bir soruşturma yürüttüğün­ü yazdı.
FBI ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya için çalışıp çalışmadığ­ına ilişkin gizli bir soruşturma yürüttüğün­ü yazdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye